Δ. Ευρώτας: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο

Συνεδρίασε την Τρίτη 3 Απριλίου 2018 στην Σκάλα, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα, υπό την προεδρία του Δημάρχου, κ. Δήμου Βέρδου, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ, δημοτικοί σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Μολάων, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, ο Διοικητής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ τάξης Δήμου Ευρώτα, ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ευρώτα, ο Δασάρχης Γυθείου, εκπρόσωπος του δασαρχείου Μολάων, ο εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Β’ τάξης Δήμου Ευρώτα, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Δόμησης και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ευρώτα, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
Συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας, ετοιμότητας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Επισημάνθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών τόσο σε προληπτικές ενέργειες (αποψίλωση – καθαρισμός ιδιοκτησιών, κοπή κλαδιών που εξέχουν σε δρόμους κλπ) όσο και στην άμεση κινητοποίηση στην έναρξη ενός συμβάντος.

The post Δ. Ευρώτας: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα