Απόπειρα εισβολής Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη -Έγιναν 20 προσαγωγές

Είκοσι άτομα τα οποία ανήκουν στον αναρχικό χώρο (Ρουβίκωνας) προσπάθησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Οι φρουροί του Υπουργείου κατάφεραν να τους αποτρέψουν.

Oι αναρχικοί ζητούν να δοθεί άδεια στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο μετά την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει.

Σημειώνεται πως έχουν γίνει είκοσι προσαγωγές.

Σε μακροσκελές κείμενo με τίτλο «Παρέμβαση στο

υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η αναρχική ομάδα γράφει ότι «η αλήθεια είναι ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες» προσθέτοντας ότι «η απεργία πείνας του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, με όλα τα τεράστια σημαινόμενα και διακυβεύματα που περιέχει για το συμβολικό κύρος της κοινωνικής αντίστασης αλλά και των κατακτημένων με αγώνες δικαιωμάτων για όλους, που πάλι απειλούνται. Ο Δημήτρης πρέπει να μας έχει όλους μαζί του τη στιγμή που αποφάσισε να προτάξει για μια ακόμη φορά το σώμα του – το μόνο όπλο που αυτή τη στιγμή διαθέτει – για να τα υπερασπιστεί».

Παράλληλα καλούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την Τρίτη, την ημέρα κατά την οποία δικάζονται μέλη του Ρουβίκωνα για επιθέσεις της ομάδας.

The post Απόπειρα εισβολής Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη -Έγιναν 20 προσαγωγές appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα