Ζελένσκι σε Μακρόν: Να γίνει πραγματικότητα η ανθρωπιστική πρωτοβουλία στη Μαριούπολη

 Επικοινωνία είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Εμανουέλ Μακρόν την Παρασκευή.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω Twitter, συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του για τους τρόπους αντεπίθεσης στη ρωσική επιθετικότητα. Επιπλέον, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τόσο για την πορεία της αλλά και για τις προοπτικές, αλλά και για τη σημασία που έχουν οι εγγυήσεις ασφάλειας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τονίζει ότι «η πρωτοβουλία της Γαλλίας

για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους από τη Μαριούπολη πρέπει να υλοποιηθεί!»

Γαλλία-Ελλάδα-Τουρκία: Επιχείρηση εκκένωσης των αμάχων της Μαριούπολης

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρεται σε μια πρωτοβουλία του Εμανουέλ Μακρόν για διοργάνωση ανθρωπιστικής αποστολής στη Μαριούπολη, με στόχο την ασφαλή απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από αυτήν την ιδιαίτερα χτυπημένη πόλη.

Η επιχείρηση, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ωστόσο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε νεότερη επικοινωνία του με τον Γάλλο πρόεδρο, είπε ότι για να υπάρξει μια τέτοια επιχείρηση, θα πρέπει πρώτα να παραδώσουν τα όπλα οι «Ουκρανοί εθνικιστές» μαχητές.

Παράλληλα, σήμερα, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μαριούπολη και η κοινότητα ελληνικής καταγωγής που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ ο Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στα βιώματά του στην κατεστραμμένη πόλη.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα