Στον Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Επικράτησε της Pyletech, του Θ. Πριόβολου.

Δύο προσφορές κατατέθηκαν τελικά για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά από τις εταιρείες Pyletech και τον όμιλο Προκοπίου. Η εταιρεία ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα δεν κατέθεσε προσφορά.

Η μεγαλύτερη προσφορά

ήταν του ομίλου Προκοπίου. Το τίμημα ανήλθε στα 25,2 εκατ. ευρώ έναντι 22,1 εκατ. που κατέθεσε ο όμιλος Πριόβολου (Pyletech), όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Στο διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για τα ναυπηγεία, ο όμιλος Προκοπίου εμφανίζεται να έχει δώσει τίμημα 37,3 εκατ. ευρώ, το οποίο ήταν ανώτερο κατά 2,3 εκατ. ευρώ από το κατώτατο τίμημα των 35 εκατ. που είχε ορίσει η ΕΤΑΔ.

Ο επικεφαλής του ομίλου Προκοπίου είναι ο Γιώργος Προκοπίου, 75 ετών, ιδρυτής της Dynacom Tankers. Ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι οι τέσσερις κόρες του θα αναλάβουν διοικητικό ρόλο στη ναυτιλιακή του αυτοκρατορία, που ξεπερνά τα 120 πλοία, αν και ο ίδιος θα συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με τη ναυτιλία, η οποία όπως έχει πει στο παρελθόν είναι γι’ αυτόν περισσότερο χόμπι παρά δουλειά.

Ο όμιλος του Θεόφιλου Πριόβολου που έχασε τη μάχη μέσω της Pyletech εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στο νέο επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα