Πορτογαλία: Τουριστική «έκρηξη» μετά την βρετανική «πράσινη λίστα»

«Οι κρατήσεις τριπλασιάστηκαν κυριολεκτικά από τη Παρασκευή».

Με μία μόλις ανακοίνωση ήρθαν τα... κάτω πάνω για την τουριστική βιομηχανία της Πορτογαλίας. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Παρασκευή ότι από τις 17 Μαΐου οι ταξιδιώτες από την Αγγλία δεν θα χρειάζονται να μπαίνουν καραντίνα όταν επιτρέφουν από την Πορτογαλία. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε αυτή τη λίστα δεν βρίσκεται η Ελλάδα, η Γαλλία

και η Ιταλία.

Οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid PCR εντός δύο ημερών από την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο - αλλά αυτή είναι μια πολύ απλούστερη διαδικασία σε σύγκριση με τους κανόνες που εφαρμόζονται σε άλλους προορισμούς.

Αν και οι κανόνες ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η επιδημιολογική κατάσταση, οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο άρπαξαν γρήγορα την ευκαιρία για να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό.

Είναι«απόλυτη τρέλα όσον αφορά τα αιτήματα (κράτησης)», δήλωσε στο CNBC η Katya Bauval, διευθύντρια πωλήσεων στο ξενοδοχείο Vila Vita Parc στο Algarve, νότια της Πορτογαλίας. Πρόσθεσε ότι «οι κρατήσεις τριπλασιάστηκαν κυριολεκτικά από τη Παρασκευή».

Η μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων της Πορτογαλίας, η Pestana, αντιμετώπισε παρόμοιο άλμα στις κρατήσεις. «Υπήρξε μια πολύ σημαντική αύξηση», δήλωσε ο Jose Theotonio, Διευθύνων Σύμβουλος της Pestana Hotel Group στο CNBC.

Η Pestana ενημέρωσε ότι η ζήτηση αυξήθηκε 250% από την Παρασκευή, ενώ από εξωτερικές πλατφόρμες κρατήσεων υπήρξε έκρηξη κατά 475%.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πορτογαλία, Τουριστική,portogalia, touristiki