Νέα άνοδος στις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Τη Δευτέρα οι τιμές των συμβολαίων είχαν άνοδο περισσότερο από 1%  

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Τρίτη στις ασιατικές αγορές συνεχίζοντας την τάση της προηγούμενης ημέρας, καθώς υπάρχει αισιοδοξία από την επανεκκίνηση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών οικονομιών και προσδοκίες περί μη εμφάνισης νέου κύματος περιοριστικών μέτρων στο άμεσο μέλλον.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου τύπου brent ήταν

20 σεντς ή 0,3% υψηλότερα στα 69,66 δολ. ενώ το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 19 σεντ, ή 0,3%, στα 66,46 $ το βαρέλι.

Οι τιμές και των δύο συμβολαίων αυξήθηκαν περισσότερο από 1% τη Δευτέρα.

Μάλιστα η άνοδος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών ενδέχεται να οδηγήσουν σε επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν και έτσι περιορίζουν την άνοδο των τιμών του πετρελαίου. .

Στην παγκόσμια οικονομία η Βρετανία ήρε τους περιορισμούς μετά από ένα τετράμηνο lockdown, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν χαλαρούς περιορισμούς, η Πορτογαλία και η Ολλανδία έχουν επιτρέψει τα ταξίδια ενώ οι εμβολιασμοί επιταχύνονται παντού στην Ευρώπη.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν θα απαιτεί πλέον μάσκες στους περισσότερους δημόσιους χώρους για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 από την Τετάρτη.

Αντίθετα, στην Ασία, η Σιγκαπούρη ανέφερε υψηλότερο αριθμό τοπικών λοιμώξεων εδώ και μήνες και η Ταϊβάν σημείωσε αύξηση κρουσμάτων.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε την Δευτέρα με πτώση 56,12 μονάδων (-0,16%), στις 34.326,01 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 50,93 μονάδες (-0,38%), στις 13.379,05 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500, που θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 10,42 μονάδων (-0,25%), στις 4.163,43 μονάδες.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟBRENTWEST TEXAS INTERMEDIATE
Keywords
Τυχαία Θέματα