Χαρδαλιάς: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια

Αναστέλλεται η καραντίνα στη Λάρισα λόγω σεισμού

Ξεκινώντας την ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μέχρι σήμερα τα κρούσματα από κορονοϊό έχουν ξεπεράσει τα 115 εκατ., ενώ οι θάνατοι έχουν φτάσει τα 2,5 εκατ. άτομα.

«Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Η πίεση στο ΕΣΥ, ειδικότερα

στην Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής», υπογράμμισε.

Στο σημείο αυτό μάλιστα παρέθεσε στοιχεία για τις ΜΕΘ της Αττικής, σύμφωνα με τα οποία οι κλίνες ΜΕΘ για Covid είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 87%.

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας αυξάνεται κατά 1.790 κρούσματα ανά ημέρα, γεγονός που συνεπάγεται τον διπλασιασμό των κρουσμάτων ανά ημέρα.

«Πάνω από 70% οι μολύνσεις από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα νέα μέτρα που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν λειτούργησαν. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας συμβάλλει στο να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού», συνέχισε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ο αγώνας είναι άνισος, αλλά ελπίζουμε ότι μια σταδιακή μείωση των κρουσμάτων θα ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες που όλοι μας έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη.

Τα μικρά παιδιά και τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου έχουν ιδρυματοποιηθεί και πρέπει άμεσα να υπάρξουν μέτρα για την επιστροφή τους στα σχολεία.

Με το να περπατάμε σε ανοικτούς χώρους, τηρώντας τις αποστάσεις, δεν συμβάλλουμε στην περαιτέρω διασπορά της νόσου, όσο με τις κοσμοσυρροές και το συνωστισμό σε πάρκα και πλατείες, με ομάδες 5-10 ατόμων.

Η μάσκα παραμένει όπλο έναντι της Covid 19, άρα επιβάλλεται η ορθή χρήση της. Οι μάσκες εμποδίζουν από το να μεταφέρουμε σε άλλα άτομα τον ιό.

Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν το 1 εκατ. δόσεις, πάμε πολύ καλά, επισήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Χαρδαλιάς: Για να περιοριστεί η πανδημία απαιτείται η συμβολή όλων μας

Το τέλος της πανδημίας θα έρθει με την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Ελευθερία», όμως έχουμε δρόμο ακόμα, με φόντο τις μεταλλάξεις αλλά και την κόπωση που έχει προκαλέσει εδώ και έναν χρόνο η δύσκολη νέα καθημερινότητα.

Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε προσεκτικοί στη μετάδοση του ιού και την κινητικότητα.

Περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Π.Ε. ΦωκίδαςΔήμος Ανωγείων - Ρεθύμνης

Επιπλέον, ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση οριακή σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο.

«Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή και απευθύνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων», υπογράμμισε.

Σχετικά με την Λάρισα, μετά το δεύτερο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ αναστέλλεται η αναβάθμιση της περιοχής στο «βαθύ κόκκινο»

Η μετάβαση στα ΚΤΕΟ απαιτεί αποστολή μηνύματος με αριθμό 2 στο 13033 ή έγγραφη βεβαίωση καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού στο εκάστοτε ΚΤΕΟ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα