Κομισιόν: Θετική πρόοδο στο project του Ελληνικού

Πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου της ανάπλασης της έκτασης του Ελληνικού βλέπει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της όγδοης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας,οι ελληνικές Αρχές συνέχισαν με εντατικούς ρυθμούςτις προσπάθειές τους για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων για το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ της 18ης Σεπτεμβρίου με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού για το καζίνο από την

αποκλεισθείσα εταιρεία Hard Rock International, επιτρέποντας έτσι το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς του επενδυτικού σχήματος Mohegan - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τηνεπιλογή του από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιχνιδιών στις 13 Οκτωβρίου ως προσωρινού πλειοδότη.

Όπως προκύπτει από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Lamda Developmentγια τη διανομή της έκτασης και των δικαιωμάτων επιφανείας και θα έχουν συζητηθεί ενώπιον του ΣτΕ οι εκκρεμείς αιτήσεις ακύρωσης της παραχώρησης της έκτασης.

Η ίδια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται καιστη μετεγκατάσταση των χρηστών από την έκταση,σημειώνοντας ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με λίγες μόνο ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Αναφορικά με την πορεία της κατεδάφισης των κτισμάτων στην έκταση που εκκίνησε στις 3 Ιουλίου, αναφέρεται πως έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κομμάτι των κατεδαφίσεων 90 αυθαίρετων κτιρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα