Καταδίκη 29 μήνες φυλάκιση σε επαγγελματία που επιτέθηκε σε εφοριακούς

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για βαριά σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 29 μηνών με αναστολή.

«Καμπάνα» επιβλήθηκε στον 61χρονο επαγγελματίας στον Πλατανιά που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκε σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου Εφοριακών Μαγνησίας και μίας συναδέλφου του, σε περιστατικό που συνέβη στις 8 Αυγούστου 2019, κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για βαριά σωματική βλάβη και βία κατά υπαλλήλων και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 29 μηνών με αναστολή.

Ο 59χρονος τότε επαγγελματίας,

στη διάρκεια ελέγχου, φέρονταν να επιτέθηκε στους δύο δημόσιους υπαλλήλους, χτυπώντας δυο φορές στο χέρι τον 63χρονο εφοριακό, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα ωλένης, ενώ κινήθηκε απειλητικά κατά της 60χρονης υπαλλήλου της ΔΟΥ Βόλου, προσπαθώντας να τη χτυπήσει με γροθιά στο πρόσωπο, ωστόσο, δεν το κατάφερε, γιατί τον συγκράτησαν συγγενικά του πρόσωπα, αλλά και η γυναίκα οπισθοχώρησε για να τον αποφύγει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο υπάλληλοι πραγματοποιούσαν φορολογικό έλεγχο σε κατάστημα ιδιοκτησίας της συζύγου του 61χρονου. Τότε ο κατηγορούμενος μπήκε στο μαγαζί με άγριες διαθέσεις και τους επιτέθηκε φραστικά κινούμενος απειλητικά εναντίον τους. Χτύπησε δύο φορές στο χέρι τον 61χρονο τότε, εφοριακό, ενώ μετά από λίγο οι δύο υπάλληλοι αποχώρησαν από το κατάστημα, χωρίς να ολοκληρώσουν τον έλεγχο.

Ο εφοριακός - θύμα της επίθεσης κατάθεσε στο Δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος με τα χτυπήματα που κατάφερε στο χέρι, του προκάλεσε κάταγμα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επώδυνη χειρουργική επέμβαση. Του τοποθετήθηκε νάρθηκας ο οποίος του προξένησε πρήξιμο στα δάκτυλα, οδηγώντας τον να μην μπορεί να σηκώσει ούτε έναν φάκελο στην υπηρεσία, αλλά ούτε και να αυτοεξυπηρετηθεί.

«Δεν μπορούσα ούτε τα κορδόνια μου να δέσω» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιβαρύνθηκα και με έξοδα για την αποκατάσταση του προβλήματός μου, ενώ εδώ και δύο χρόνια εξακολουθεί να μην έχει αποκατασταθεί η υγεία μου, αφού δεν μπορώ να πάρω αγκαλιά τα εγγόνια μου», επισήμανε το θύμα της επίθεσης. Καταλήγοντας, είπε πως ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε.

Η δεύτερη εφοριακός στην κατάθεσή της περιγράφοντας το περιστατικό είπε πως δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για τρία τραπέζια. Έτσι κάθισαν να γράψουν την παράβαση και τότε από πίσω τους ήρθε ο άνδρας ουρλιάζοντας σε έξαλλη κατάσταση. Όπως ανέφερε, πρώτη φορά σε έλεγχο της συνέβη κάτι τέτοιο, με τον κατηγορούμενο να επιτίθεται κατά του συναδέλφου της, χτυπώντας του το χέρι δύο φορές, με αποτέλεσμα να του πέσουν τα γυαλιά του. Τότε στράφηκε εναντίον της επιχειρώντας να την πλήξει στο πρόσωπο με γροθιά, όμως, έκανε πίσω και πρόλαβαν να τον συγκρατήσουν συγγενείς του, που ήταν μπροστά στα γεγονότα. Μάζεψαν τότε τα πράγματά τους και αποχώρησαν από το κατάστημα χωρίς να ολοκληρώσουν τον έλεγχο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι χτύπησε τον εφοριακό, κατηγορώντας τον, ότι άλλαξε την πρώτη του κατάθεση. Ισχυρίστηκε πως το μόνο που έκανε ήταν να σηκώσει το χέρι του για να του ρίξει "σφαλιάρα", όμως, το θύμα οπισθοχώρησε και την απέφυγε. Τότε ο εφοριακός έβγαλε, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, τα γυαλιά του και του είπε πως θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 29 μηνών (20 για τη σωματική βλάβη και 9 για βία κατά υπαλλήλων), με τριετή αναστολή, ενώ άσκησε στη συνέχεια έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα