Γεωργιάδης: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη

Τι επισήμανε ο  κ. Γεωργιάδης μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κ. Παντελή Τσακίρη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. κ. Θόδωρος Καράογλου και Δημήτρης Βαρτζόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε:

«Από το προηγούμενό μου ταξίδι εδώ, που το είδα και είπα ότι με ενδιαφέρει να βρούμε λύση, έχουμε προχωρήσει. Ψηφίσαμε το νομοθετικό πλαίσιο για να μπορεί η ΜΟΔ να κάνει αυτές τις δουλειές. Όπως ακούσατε, κύριε Δήμαρχε, σας βάλαμε πρώτους στη λίστα. Η πρώτη δουλειά που κάναμε είναι το Ωραιόκαστρο. Η συνεργασία που είχαμε εξαγγείλει προ μερικών μηνών, μας έπιασε o Covid και βγήκαμε λίγο εκτός χρονοδιαγράμματος.

Όμως, τώρα τελειώνει η πανδημία. Προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα να κάνουμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε σε ένα έργο που νομίζω ότι θα αλλάξει την περιοχή. Θα είναι επ’ ωφελεία όλων των πολιτών του Ωραιοκάστρου και μου δίνει μία υπερηφάνεια ότι συνέβαλα στο να υπάρξει.

H ΜΟΔ έχει μια μεγάλη εμπειρία και το γεγονός ότι είναι ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της δίνει και την αξιοπιστία οι μελέτες που τελικώς έχει την εποπτεία, να μπορούν πολύ εύκολα να “κουμπώσουν” πάνω στα έργα μετά. Και έτσι με αυτόν τον τρόπο να επιταχύνει όλη τη διαδικασία».

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Θόδωρος Καράογλου δήλωσε:

«Ο Δήμαρχος εδώ είναι ιδιαίτερα δραστήριος και έχει δείξει ένα πάρα πολύ θετικό πρόσωπο αυτά τα δύο χρόνια περίπου που είναι στη Διοίκηση του Δήμου. Βεβαίως πλαισιώνεται από πολύ καλούς συνεργάτες και αυτό είναι προσόν του εκάστοτε ηγέτη, να έχει καλούς συνεργάτες τους οποίους θα αξιοποιήσει σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι ένας μεγάλος δήμος ο οποίος συνδυάζει και το αστικό συγκρότημα όπως είναι η πόλη του Ωραιοκάστρου αλλά και όμορφα γραφικά και παραδοσιακά χωριά που ανήκουν στη δικαιοδοσία του.

Και βεβαίως είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε έναν Υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος μπορούμε να πούμε ότι ανταποκρίνεται σε όλες τις προσκλήσεις – προκλήσεις. Είναι πάντοτε θετικός. Ανταποκρίνεται στα αιτήματα και στις προτάσεις οι οποίες είναι ελκυστικές και συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός στόχου. Είμαι βέβαιος ότι όπου χρειαστεί, σε οποιοδήποτε δήμο, όχι μόνο στη Β’ Θεσσαλονίκης αλλά γενικότερα σε όλη την Ελλάδα είναι πανταχού παρών για να βοηθήσει».

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος δήλωσε:

«Εγώ, κύριε Υπουργέ, ήθελα να πω κάτι το οποίο με εξέπληξε. Αυτή η επιχορήγηση της ΜΟΔ για να ωριμάσουν έργα είναι μία πρωτοφανής κίνηση και μία πρωτοποριακή ιστορία. Δηλαδή είναι κάτι το οποίο «λύνει χέρια». Είναι μια εξαιρετική δουλειά».

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Παντελής Τσακίρης δήλωσε:

«Είναι τιμή μας που βρίσκεστε εδώ. Το έργο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όπως αντιλαμβάνεστε, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’60 για να καλύψει τότε τις ανάγκες της κοινότητας του Ωραιοκάστρου που αριθμούσε 1.500 κατοίκους περίπου. Άρα αυτή η συνεργασία μας νομίζω είναι η γρηγορότερη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο το οποίο είναι αναγκαίο για την περιοχή μας. Είμαστε ευγνώμονες που αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα έχει καλό αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔ, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε κάνει αίτημα στη ΜΟΔ σχετικά με το έργο αξιοποίησης με σύμβαση δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου ΣΔΙΤ για τη δημιουργία και την ανάπλαση του κτηρίου που έχετε εισηγηθεί. Θα είναι η πρώτη μελέτη την οποία θα εκπονήσει η ΜΟΔ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει. Υπάρχει και ο μελετητής ο οποίος έχει βοηθήσει προκαταρκτικά στο πώς θα πρέπει να γίνουν οι μελέτες. Με τη Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης υπάρχει συχνή επικοινωνία. Οπότε ξεκινάμε αμέσως την ανάθεση για την εκπόνηση των μελετών».

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα