Έρευνα: Το 61,5% των Τούρκων πολιτών θεωρεί ότι η Τουρκία όσο πάει και χειροτερεύει

Δεν θέλουν πλέον για πρόεδρο τον Ερντογάν ούτε πιστεύουν πως η Τουρκία πάει μπροστά οι περισσότεροι Τούρκοι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων Aksoy Araştırma, έρχεται να επιβεβαιώσει το αίσθημα του λαού, πως ο Ερντογάν πλέον πρέπει να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, καθώς σε έρευνα που πραγματοποίησε για τον Φεβρουάριο, δημοσίευσε ως αποτέλεσμα το γεγονός πως ο τουρκικός

λαός θα προτιμούσε είτε τον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, είτε τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, έναντι του Ερντογάν, όπως μεταδίδει το capital.gr.

Στην κόντρα μεταξύ Ερντογάν - Γιαβάς, ο Τούρκος πρόεδρος συγκέντρωσε ποσοστό 37%, με τον δήμαρχο Άγκυρας, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο αφότου άρχισε να "ξηλώνει" έμπιστους του ΑΚΡ, από όλη την περιφέρεια, να συγκεντρώνει 47,5%, την ώρα που οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 15,5%.

Λίγο χαμηλότερο ποσοστό λαμβάνει έναντι πάλι του Ερντογάν, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, με 45,3%, με τον νυν πρόεδρο της Τουρκίας να λαμβάνει 37,3%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 17,4%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Μεράλ Ακσενέρ, του εθνικιστικού Καλού Κόμματος, μπορεί με να ηττάται συγκεντρώνοντας 35,8% έναντι 40,2% του Ερντογάν, όμως οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν το 24% των ψήφων καθιστώντας και αυτό το αποτέλεσμα ρευστότατο, την ώρα που οι γυναικείες φωνές στην Τουρκία αρχίζουν σιγά σιγά να ακούγονται, πράγμα που αναμένεται να εκμεταλλευτεί η Ακσενέρ στην κούρσα.

Εντυπωσιακό θεωρείται επίσης ότι το 61,5% των Τούρκων πολιτών θεωρεί ότι η Τουρκία "όσο πάει και χειροτερεύει" και μόνο ένα 17,6% πιστεύει ότι "πηγαίνει καλά".

Το 77,9% θεωρεί προτεραιότητα την οικονομία, με την επίλυση της ανεργίας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και 62,1%, ενώ η ακρίβεια της καθημερινότητας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 50,9%. Την ίδια ώρα η συνεχιζόμενη κατάργηση της κοσμηκότητας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των ανησυχιών των Τούρκων, με 5,6%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα