AWS: Νέες λύσεις απλοποίησης της διαχείρισης ασφάλειας στο cloud
Η Amazon Web Services (AWS) παρουσίασε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου AWS re:Inforce 2025 - που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ - τρεις νέες λύσεις που απλοποιούν σημαντικά τη διαχείριση της ασφάλειας στο cloud. Οι νέες υπηρεσίες θα επιτρέψουν σε οργανισμούς όλων των μεγεθών να αναπτυχθούν ταχύτερα στο cloud, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο προστασίας από κυβερνοαπειλές, ιδιαίτερα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης.
Η πρώτη από τις λύσεις που παρουσιάστηκαν είναι το AWS Security Hub - ένα εργαλείο που επιτρέπει στις ομάδες IT να εντοπίζουν γρήγορα και να αντιδρούν σε κρίσιμες απειλές. Το Security Hub συγκεντρώνει σε ένα σημείο ειδοποιήσεις και πληροφορίες για ευπάθειες, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη συλλογή δεδομένων από πολλαπλά εργαλεία. Η υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη σε έκδοση preview για τους πελάτες της AWS.
Η δεύτερη καινοτομία είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του AWS Shield, η οποία πλέον εντοπίζει σφάλματα στη διαμόρφωση της ασφάλειας δικτύου. Η λύση δημιουργεί έναν χάρτη των πόρων ασφαλείας του πελάτη, εντοπίζοντας ευπάθειες σε συνήθεις επιθέσεις, όπως SQL injection ή DDoS. Το AWS Shield προσφέρει ένα πρωτοποριακό dashboard που παρουσιάζει στον χρήστη προβλήματα ανάλογα με τη σοβαρότητά τους και λεπτομερείς οδηγίες για την επίλυσή τους. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον βοηθό Amazon Q για να πλοηγηθούν στις ρυθμίσεις ασφαλείας.
Η τρίτη σημαντική καινοτομία αφορά την ενίσχυση του Amazon GuardDuty μέσω της δυνατότητας Extended Threat Detection (XTD), η οποία επεκτείνει την προστασία σε εφαρμογές που βασίζονται σε containers και εκτελούνται στο Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS). Το GuardDuty αξιοποιεί πολλαπλές πηγές σημάτων ασφαλείας από τα συστήματα των πελατών για την αναγνώριση σύνθετων προτύπων κακόβουλης δραστηριότητας. Μέσω της παρακολούθησης των EKS, της συμπεριφοράς κατά τον χρόνο εκτέλεσης και της δραστηριότητας στο AWS περιβάλλον, το σύστημα μπορεί να εντοπίσει πολυσταδιακές επιθέσεις που ενδέχεται να περάσουν απαρατήρητες. Επιπλέον, η AWS εισήγαγε την υποχρεωτική χρήση διπλής επαλήθευσης ταυτότητας (MFA) για όλους τους κύριους λογαριασμούς AWS, ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια στο cloud περιβάλλον της.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Αεροσκάφος της Air Baltic έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος αμέσως μετά την απογείωση (upd)
- Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 5,9 δισ. ευρώ η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της Ελλάδας το 2024
- Η Ελβετία μπαίνει σε εποχή μηδενικών επιτοκίων
- Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Από αύριο βροχές και καταιγίδες - Πού θα "χτυπήσουν"
- Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Αεροσκάφος ζήτησε έκτακτη προσγείωση
- Συναγερμός στο "Ελ. Βενιζέλος" από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους
- ΤτΕ: Στο 2,3% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2025, στο 2% το 2026
- Επίθεση χωρίς γενικευμένο πόλεμο: Αυτό το είναι το κυριότερο σενάριο του Τραμπ για το Ιράν
- «Ρεσιτάλ» αμηχανίας στον Λευκό Οίκο: Ο Τραμπ, η Γιουβέντους και η συζήτηση για τρανς αθλήτριες
- Στοπ από Μισθοδικείο στην επαναφορα 13ου και 14ου μισθού στους δικαστικούς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Businessnews
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,07%, στα 1,1471 δολάρια
- Επίσκεψη του Δημάρχου Ξάνθης Σ. Κοντού στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης
- Χρηματιστήριο: Στις 1.785,63 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,90%
- Ελληνογαλλική Επιχειρηματική Συνάντηση ΣΕΒ – MEDEF
- ΤτΕ: Στο 2,3% η ανάπτυξη της οικονομίας το 2025 - «Καμπανάκι» για τον πληθωρισμό
- AWS: Νέες λύσεις απλοποίησης της διαχείρισης ασφάλειας στο cloud
- Το «Recharge by ΑΦΗΣ» φέρνει νέα εποχή για την ανακύκλωση μπαταριών στην Ελλάδα
- Τελευταία Νέα Businessnews
- AWS: Νέες λύσεις απλοποίησης της διαχείρισης ασφάλειας στο cloud
- Επίσκεψη του Δημάρχου Ξάνθης Σ. Κοντού στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης
- ΤτΕ: Στο 2,3% η ανάπτυξη της οικονομίας το 2025 - «Καμπανάκι» για τον πληθωρισμό
- Χρηματιστήριο: Στις 1.785,63 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,90%
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,07%, στα 1,1471 δολάρια
- Ελληνογαλλική Επιχειρηματική Συνάντηση ΣΕΒ – MEDEF
- Το «Recharge by ΑΦΗΣ» φέρνει νέα εποχή για την ανακύκλωση μπαταριών στην Ελλάδα
- SmartLabs - IWG: Δεκαετής συνεργασία για παροχή πλήρως εξοπλισμένων εργαστηριακών υποδομών
- ΗΠΑ: Πύραυλος Starship της SpaceX εξερράγη στη διάρκεια δοκιμής στο Τέξας - δεν υπάρχουν τραυματίες
- Στο Λουξεμβούργο ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Χνάρης: Ανεφάρμοστο το χρονοδιάγραμμα και ανέφικτη η επικαιροποίηση του Ελαιοκομικού Μητρώου
- Αυξάνεται το κόστος ασφάλισης πλοίων στη Μέση Ανατολή καθώς μαίνεται η σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν
- Ν. Κορέα: Η Β. Κορέα εκτόξευσε ρουκέτες από πολλαπλούς εκτοξευτήρες
- Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ρουκέτες από πολλαπλούς εκτοξευτήρες
- Ο Πούτιν και ο Σι καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν
- Ν. Ανδρουλάκης: "Με τη σφραγίδα του πρωθυπουργού, η Βουλή έγινε πλυντήριο των ποινικών ευθυνών του κ. Καραμανλή"
- Κ. Μητσοτάκης: Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια και θα τις κερδίσει και αυτές η ΝΔ
- Η Ελβετία μπαίνει σε εποχή μηδενικών επιτοκίων
- Βουλή: Στην ολομέλεια το ν/σ για ενίσχυση της διαφάνειας στον Τύπο- Τι περιλαμβάνει
- Βρετανία: Εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής στον πόλεμο Ιράν-Ισραήλ