Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στο ν/σ για τα ΜΜΕ

Απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει το ΜέΡΑ 25 και η Ελληνική Λύση στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, για διαφορετικούς ωστόσο, λόγους το κάθε κόμμα.

Ο παριστάμενος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί λογοκρισίας επεσήμανε ότι θα υπάρξει νομοτεχνική αλλαγή στο άρθρο 8 και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ

ότι διαμαρτύρεται για μια κοινοτική οδηγία που ψηφίστηκε επί των ημερών του. Όπως είπε μάλιστα, με την αλλαγή που θα γίνει δεν υπάρχει «λόγος να τσακωνόμαστε».

«H κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν δέχομαι να υπάρχει καμία αμφιβολία επί δημοκρατικών δικαιωμάτων θα κάνουμε την νομοτεχνική βελτίωση παρότι πρόβλημα επί της ουσίας δεν υπάρχει για τους καλλιτέχνες», ανέφερε ο κ. Λιβάνιος και στρέφοντας τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης ανέφερε πως μετά το αφήγημα της αστυνομοκρατίας βρήκε το αφήγημα της λογοκρισίας. «Τελευταία λέτε για ΕΡΕ, είμαστε στο 2021, έχουν ξεπεραστεί αυτά τα πράγματα», είπε.

Σύμφωνα με την αρχική διατύπωση του άρθρου 8, επιβαλλόταν «στους παρόχους οπτικοακουστικού περιεχομένου την υποχρέωση να αποκλείουν περιεχόμενο που αφορά σε μη αποδεκτές συμπεριφορές, όπως ρατσισμός, μισαλλοδοξία, προτροπή σε τρομοκρατικές ενέργειες». Το επίμαχο άρθρο προκάλεσε αντιδράσεις, με οργανώσεις καλλιτεχνών να υποστηρίζουν ότι θα οδηγούσε σε ελευθερία της έκφρασης.

Σε ότι αφορά στην κριτική για αποδυνάμωση του ρόλου του ΕΣΡ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει ζήτημα με τη λειτουργία του Συμβουλίου και επανέλαβε τη δέσμευση για ενίσχυση του με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να βελτιώσει τη δουλειά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα