Αποχωρούν μαζικά ασφαλιστικές εταιρείες από Ρωσία και Λευκορωσία

Οι ασφαλιστικές εταιρείες Swiss Re και Zurich αποχωρούν από Ρωσία και Λευκορωσία και σταματούν να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγματική σχέση με Ρώσους και Λευκορώσους πελάτες.

Η Swiss Re ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει νέες δραστηριότητες με Ρώσους και Λευκορώσους πολίτες, και ότι δεν ανανεώνει τις υφιστάμενες

με Ρώσους πελάτες, καθώς οι ευρωπαϊκοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί γυρίζουν την πλάτη τους στη Ρωσία.

Η αντασφαλιστική εταιρεία έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο με άλλες τράπεζες όπως οι Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, οι οποίες έχουν αποχωρήσει από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία και τις επακόλουθες δυτικές κυρώσεις.

Οι κινήσεις αυτές θα αυξήσουν τις πιέσεις σε άλλους οργανισμούς να ακολουθήσουν.

Σε ανακοίνωση της η Swiss Re επισημαίνει ότι επανεξετάζει τις τρέχουσες επιχειρηματικές της σχέσεις στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η απόφαση έρχεται μετά από αντίστοιχες κινήσεις στις οποίες προχώρησαν μεγάλες ευρωπαϊκές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες προσφέρουν κάλυψη για μεγάλα έργα, όπως οι ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Επίσης, η ασφαλιστική Zurich δεν αναλαμβάνει πλέον νέους πελάτες στη Ρωσία και δεν θα ανανεώσει τις υπάρχουσες δραστηριότητες, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

Η Hannover Re ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι νέες δραστηριότητες και ανανεώσεις (συμβολαίων) πελατών στη Ρωσία και στη Λευκορωσία βρίσκεται σε αναμονή, ενώ η ιταλική Generali δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία.

Αντίστοιχες κινήσεις αποχώρησης ανακοίνωσαν οι ασφαλιστικές Willis Towers Watson, Marsh και Aon.

Διαχειριστές κεφαλαίων έχουν δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στη Ρωσία και πολλά funds με focus στη Ρωσία έουν "παγώσει” επειδή δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν μετά τις κυρώσεις και τα αντίμετρα από τη Ρωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα