Wall Street: Θετικό ξεκίνημα στο νέο τρίμηνο σημείωσαν οι δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 78 μονάδων ή 0,23% στις 34.757 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις νεότερες εξελίξεις τόσο στο μέτωπο της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία όσο και στο ενεργειακό κομμάτι, στον απόηχο των ρωσικών απειλών για διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου στα κράτη της ΕΕ, σε περίπτωση που αρνηθούν να πληρώσουν σε ρούβλια.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 78 μονάδων ή 0,23% στις 34.757 μονάδες, προσπαθώντας

να αφήσει πίσω του τις επιδόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, το οποίο έκλεισε χθες Πέμπτη με απώλειες της τάξης του 4,6% για πρώτη φορά από το 2020.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,25% στις 4.541 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 14.267 μονάδες, με κέρδη 0,33%.

Σημειώνεται πως αμφότεροι οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν τον Μάρτιο με κέρδη 5%, όμως το α' τρίμηνο βρήκε τους δύο δείκτες με αρνητικά πρόσημα, καθώς από τις αρχές του έτους υποχωρούν κατά 4,9% και 9% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη που ξεπερνούν το 2% καταγράφει η μετοχή της Twitter, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκονται και οι τίτλοι των τεχνολογικών AMD και Roku, που ενισχύονται κατά περίπου 1%.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα