Total: Εξαγόρασε έναντι 2,5 δισ. δολάρια το 20% της Adani Green Energy

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε ο γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός της ενέργειας, Total, καθώς συμφώνησε με τον ινδικό κολοσσό των ανανεώσιμων Adani Green Energy, για την εξαγορά του 20%, έναντι 2,5 δισ. δολάρια, μιας και προσπαθεί να αυξήσει τη διαφοροποίησή της έναντι των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι αποκτά μέσω της συμφωνίας μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Adani Green και

ποσοστό 50% στη διαχείριση assets ηλιακής ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής και διανομής 2,35 gigawatts σε καταναλωτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία νωρίτερα σήμερα. Την είδηση της συμφωνίας είχε μεταδώσει νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.

"Η Ινδία είναι το κατάλληλο μέρος για να προωθήσουμε τη στρατηγική μας σε δύο πυλώνες: τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και το φυσικό αέριο", αναφέρει ο CEO της Total, Patrick Pouyanne, σε δήλωσή του.

Η συμφωνία είναι η τρίτη για τον γαλλικό όμιλο σε μία εβδομάδα στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μετά την εξαγορά γαλλικής εταιρείας βιοαερίου και την απόκτηση μεριδίου σε αμερικανικό χαρτοφυλάκιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Οι ευρωπαϊκοί "γίγαντες" του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προσανατολίζονται όλο και περισσότερο στην "καθαρή" ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές, εν μέσω πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση από επενδυτές, κυβερνήσεις και καταναλωτές για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Η κεφαλαιοποίηση της Adani Green, με βάση την τιμή της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Μουμπάι, αγγίζει σήμερα τα 20 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα