Tesla: Αγγίζει το ποσό των 500 δισ. $ μετά από την εκτόξευση των μετοχών της στο 547%

H Tesla φροντίζει να καταρρίπτει το ένα οικονομικό ρεκόρ μετά το άλλο το τελευταίο διάστημα με το πρόσφατο χρηματιστηριακό της επίτευγμά, να ξεπερνάει κάθε οικονομική προσδοκία.

Ο ρόλος του δείκτη S&P 500 Index δημιούργησε ένα θετικό και εύφορο κλίμα για την Tesla καθώς ξέσπασε ένα κύμα αγορών μεταξύ των επενδυτών, ωθώντας την αποτίμηση της εταιρείας πάνω από τα 500

δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά την Τρίτη. Συνολικά οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικών οχημάτων πήραν την ανιούσα φέτος με τα αυξανόμενα κέρδη να φτάνουν το 550%, τα οποία στο σύνολό τους επιτεύχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού η S&P Dow Jones Indices, δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η Tesla θα θεωρείται ως σημείο αναφοράς στο επίκεντρο των χρηματιστηριακών εξελίξεων. Σαφώς η αυξητική πορεία των μετοχών βοήθησε τον ιδιοκτήτη της, Elon Musk, να μεγαλώσει κατά 100,3 δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του και να καταλάβει τη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο (Bill Gates).

Η Goldman Sachs Group Inc. δήλωσε ότι το να συμπεριληφθεί η Tesla στο γενικότερο "παιχνίδι" θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζήτηση 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από ενεργά αμοιβαία κεφάλαια μεγάλων Funds των ΗΠΑ και αυτός θεωρείται ο κυριότερος λόγος για τον οποίο στοχεύει στην ένταξή της στις 21 Δεκεμβρίου με τους απανταχού επενδυτές να παραμονεύουν στη γωνία και παρακολουθούν στενά τον S&P 500. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση με μεγάλη αισιοδοξία διότι όπως όλοι οι οιωνοί δείχνουν, την επόμενη δεκαετία θα υπάρξει μεγάλη αύξηση σε αυτή την κατηγορία της αυτοκίνησης. Τέλος, όσον αφορά στο χρηματιστηριακό πεδίο, πολλοί επενδυτές στρέφονται σε μικρότερες -τρόπον τινά- εταιρείες για να "ποντάρουν" στις ηλεκτροκίνητες μετοχές, με το μέλλον να διαφαίνεται με βεβαιότητα ευοίωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα