Lockdown: Πώς ανοίγουν τα καταστήματα-Σε λίγες ώρες οι ανακοινώσεις

Σε λίγες ώρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν λίγο πριν τις γιορτές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λιανεμπόριο, βιβλιοπωλεία, εμπορικά καταστήματα και λιανεμπόριο, θα ανοίξουν με click away, στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ και τα κομμωτήρια αναμένεται να σηκώσουν ρολά την ίδια ημέρα.

Οι πολίτες, δηλαδή, θα παραγγέλλουν το προϊόν που επιθυμούν και θα το παραλαμβάνουν έξω από το κατάστημα, κατόπιν ραντεβού, παραμένει επίσης

το sms στο 13033, ενώ θα επιτρέπονται τα ψώνια και σε άλλους δήμους.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε χθες αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα των συγκεκριμένων καταστημάτων από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στις 11 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και από τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Πριεμιέρα για τα καταστήματα παιχνιδιών τη Δευτέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το dikaiologitika.gr, μεταξύ των καταστημάτων που φαίνεται πως θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό από τη Δευτέρα περιλαμβάνονται καταστήμτα παιχνιδιών και καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, πάντα με τη μορφή του click away.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ξεκαθάρισε με τη σειρά του το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε. Οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ανοικτές οι μεγάλες αλυσίδες για επαγγελματίες

Ανοχτά τα Καυκάς, ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, Praktiker, Plaisio, Κωτσόβολος, Media Markt, Public για τους επαγγελματίες.

Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να αξιοποιήσει φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα. Από αύριο αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα Κωτσόβολος.

Keywords
Τυχαία Θέματα