Kallas Ιnc: Η ελληνική εταιρεία με το διεθνές αποτύπωμα

Γεννήθηκε το μακρινό 1967 και, στην πάροδο αυτών των πέντε και πλέον δεκαετιών, η Kallas Ιnc., που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και στη διανομή πρώτων υλών και τροφίμων σε τρεις βασικούς τομείς, στη βιομηχανία τροφίμων, στις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και στο HoReCa, έχει καταστεί market leader όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ακόμα πέντε χώρες.

Φυσική εξέλιξη των πραγμάτων για μια εταιρεία

που επενδύει στο αύριο παραμένοντας πιστή στις αξίες της για προσφορά ποιοτικών προϊόντων, η οποία αποτελεί βασικό συνεργάτη όλων των μεγάλων ονομάτων της εγχώριας και μη βιομηχανίας, του τουριστικού κλάδου και της εστίασης.

Αυτή η επιτυχία οφείλεται αφενός στη δουλειά που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι άνθρωποι της Kallas Ιnc. όλα αυτά τα χρόνια και στις επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρεία και αφετέρου στην εταιρική της κουλτούρα.

Ένα επίτευγμα που αποτυπώνεται τόσο στις επενδύσεις που υλοποιεί όσο και στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών. Από το 2008 μέχρι και σήμερα, δηλαδή εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα και της ύφεσης που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία, η εταιρεία έχει υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ. Επιπροσθέτως, ο όμιλος την τελευταία δεκαετία έχει σχεδόν τριπλασιάσει τον τζίρο του, φτάνοντας το 2019 στα 239 εκατ. ευρώ, αλλά και τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού του, που ξεπερνά τα 282 άτομα, ενώ έχει επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα στα Βαλκάνια μέσω των 5 θυγατρικών και με εξαγωγές σε πολύ περισσότερες χώρες.

Το μυστικό της επιτυχίας

Πώς, όμως, τα κατάφερε η Kallas Inc. και πώς πέτυχε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και εν μέσω της οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας;
Ο CEO της Kallas Ιnc., Γ. Καλλάς, και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Π. Καλλάς, ανοίγουν τα χαρτιά τους. Όπως λένε στο "Forbes", "αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες-αλλαγές της αγοράς και προσαρμόσαμε προϊόντα και service έτσι ώστε να ικανοποιούμε τον πελάτη, πάντα δίνοντας αξία. Ανανεώσαμε και διευρύναμε τις εμπορικές μας συνεργασίες προσθέτοντας νέες σειρές προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό μας".

Και συμπληρώνουν: "Ο πελάτης βρίσκεται στο επίκεντρο της εταιρείας μας, η οποία στέκεται με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες του, προσφέροντας, καθημερινά, προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, επιτελώντας στο ακέραιο τον ρόλο της ως μια ισχυρή και αξιόπιστη εταιρεία που εξελίσσεται διαρκώς σε διεθνές επίπεδο. Η αναγνώριση των μεταβολών της αγοράς και η προσαρμογή της προϊοντικής γκάμας και service ώστε πάντα να ικανοποιείται ο συνεργάτης καταδεικνύουν την "εμμονή” μας να προσφέρουμε πάντα αξία". Αυτή η επιχειρηματική κουλτούρα −σημειώνεται ότι η Kallas Ιnc. προσφέρει άριστη ποιότητα, εξατομικευμένο service και άμεση παράδοση εντός 24 ωρών− επιβραβεύεται. Την ίδια στιγμή, επενδύει στις στρατηγικές συμμαχίες και στο ανταγωνιστικό sourcing.

Να σημειωθεί ότι η Kallas Ιnc. έχει ευρύ portfolio και δραστηριοποιείται στους κλάδους τυροκομικών, γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων κρεάτων και αλιευμάτων, προϊόντων κακάο και σοκολάτας, φυτικών ελαίων, φυτικών λιπαρών, φυτικών κρεμών, μαργαρινών, κατεψυγμένων λαχανικών, κονσερβοειδών, προϊόντων αυγού, προϊόντων σίτου/αραβοσίτου, πρώτων και βοηθητικών υλών, πρόσθετων τροφίμων, tailor made προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων και βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα, διευρύνει τις εμπορικές συνεργασίες της με πιστοποιημένες πάντα εταιρείες παγκοσμίου εμβέλειας, προσθέτοντας νέες σειρές προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό της.

Επενδύοντας στο μέλλον

Προκειμένου η εταιρεία να καλύψει την ελληνική αγορά σε επίπεδο πωλήσεων και διανομής, σύμφωνα πάντα με τα standards που η ίδια έχει θέσει, επενδύει στη δημιουργία ιδιόκτητων υποκαταστημάτων και σύγχρονων κέντρων διανομής. Τέτοια κέντρα διαθέτει ήδη στις Αχαρνές Αττικής, στη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης, στη βιομηχανική περιοχή Βόλου, στο Βαθύ Αυλίδας και στα Ιωάννινα, με πάνω από 26.000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου ελεγχόμενης και μη θερμοκρασίας. Στα Οινόφυτα υλοποίησε πρόσφατα επένδυση μέσω της οποίας προσέθεσε επιπλέον 13.000 τ.μ. αποθηκευτικού χώρου (16.000 παλετοθέσεις), βαθιάς κατάψυξης, τον μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων, μειώνοντας ταυτόχρονα τα λειτουργικά κόστη της.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1967, δεν επενδύει μόνο στην Ελλάδα. Η στρατηγική επιλογή της είναι η διείσδυσή της στην Κύπρο και σε χώρες των Βαλκανίων, εκμεταλλευόμενη το ισχυρό της know-how.

Ήδη διαθέτει πέντε θυγατρικές εταιρείες σε Κύπρο, Ρουμανία, Β. Μακεδονία, Βουλγαρία και Σερβία, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους που ξεπερνούν τα 10.000 τ.μ. Αυτή η γεωγραφική επέκταση όχι μόνο θωράκισε τα αποτελέσματά της σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, αλλά την οδήγησε στο να επενδύσει περαιτέρω στη δημιουργία υποκαταστημάτων και κέντρων διανομής, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη προσέγγιση εκάστης αγοράς.

Με ηγετική παρουσία στο βιομηχανικό κανάλι και στον χώρο των πρώτων υλών, με ισχυρή παρουσία στο κανάλι του HoReCa με έτοιμα τυποποιημένα τρόφιμα αλλά και πρώτες ύλες για τους επαγγελματίες της εστίασης, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, αλλά και με θεαματική ανάπτυξη στο κανάλι του λιανεμπορίου, στοχεύει όχι μόνο να καλύψει τις επιπτώσεις της περιόδου της πανδημίας, αλλά και να ξεπεράσει σημαντικά τα μεγέθη της προ COVID περιόδου.

KALLAS ΙNC
Keywords
Τυχαία Θέματα