Frezyderm: Άνοδος τζίρου, υποχώρηση κερδοφορίας

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Frezyderm κατά το 2019 αυξήθηκε κατά 8,4% σε σχέση με το 2018 και ανήλθε σε 43 εκατ. ευρώ έναντι 39,77 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση του κύκλου εργασιών στη χρήση 2019 οφείλεται στη μερική ανάκτηση του μεριδίου αγοράς βρεφικού γάλακτος και στην ανάπτυξη καινοτόμων

προϊόντων στις βασικές σειρές (ενυδάτωση - αντιγήρανση - βρεφική σειρά - οδοντιατρική σειρά). Τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και φόρων (ΕΒΙΤ) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά τη χρήση 2019 ανήλθαν σε 2,94 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 47,3% καθώς στην προηγούμενη χρήση είχε αναγνωρισθεί αποζημίωση ύψους 2,8 εκατ. ευρώ για την ανάκληση των προϊόντων βρεφικού γάλακτος.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη χρήσης από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανέρχονται σε 2, 55 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 26,8%. Σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση της εταιρείας, η διοίκηση της Frezyderm προγραμμάτιζε για το 2020, αφενός να επιτύχει τους ετήσιους επιχειρησιακούς στόχους και αφετέρου να συνεχίσει τη μακροπρόθεσμη εξέλιξή της.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, για την επέκταση της Frezyderm στην ελληνική αγορά καθώς και σε νέες αγορές του εξωτερικού, η Διοίκηση έχει διαμορφώσει ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, το οποίο καθορίζεται, μεταξύ άλλων, από τους ακόλουθους άξονες: ανάπτυξη του portfolio προϊόντων και υπηρεσιών, ανάπτυξη ανταγωνιστικής στρατηγικής και αύξησης του πελατολογίου, ανάπτυξη γραμμής παραγωγής και logistics, ανάπτυξη διαφορετικών δικτύων διανομής προϊόντων και αύξηση των επενδύσεων Marketing.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως στις 20 Δεκεμβρίου 2019, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής εταιρείας Frezyderm UK Limited, αποφασίσθηκε η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας. Τέλος, αναφοράς χρήζει το γεγονός πως στις 30 Απριλίου 2020 εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ποσού 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι στις 12 Μαρτίου αποφασίσθηκε η αγορά ακινήτου επί της οδού Μενάνδρου 73-75, στην Αθήνα, έναντι 55.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Frezyderm, Άνοδος,Frezyderm, anodos