Το «νυχτερινό διαζύγιο» χωρίζει όλο και περισσότερα ζευγάρια…

Η απάντηση στην ερώτηση “κοιμούνται τα ζευγάρια μαζί” μπορεί να φαίνεται απλή εκ πρώτης όψεως, αλλά επί της ουσίας θέλει συζήτηση. Ο γνωστός νευρολόγος και ψυχίατρος, Θάνος Ασκητής, μας μιλά για το «νυχτερινό διαζύγιο».

Αφορά μια βιολογική, ενστικτώδη ανάγκη, όπου το ζευγάρι της εποχής των σπηλαίων κοιμόταν κολλητά, πολλές φορές και με τα παιδιά, ώστε να αντιμετωπιστεί το κρύο; Ή μήπως είναι μια πολιτισμικά καθορισμένη επιταγή που οι σύντροφοι σε κάποιες περιπτώσεις κοιμούνται μαζί και σε κάποιες άλλες όχι; Δυστυχώς, οι αποδείξεις

που έχουμε για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό είναι περιορισμένες, εξαιτίας των λιγοστών ιστορικών καταγραφών που έχουν διασωθεί ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στον αντίποδα

Το «νυχτερινό διαζύγιο», όπως αποκαλείται από τους ειδικούς, φαίνεται να γίνεται ολοένα πιο δημοφιλές, ειδικά στα ζευγάρια άνω των 40, όπου η ανάγκη για έναν ποιοτικό ύπνο, απαραίτητο για τις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας, είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή σχέση με συγκατοίκηση ή γάμο, περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες απάντησαν πως πλέον κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια. Εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται αθώο, και ίσως χρήσιμο, το να κοιμάται ένα ζευγάρι χωριστά, καθώς απολαμβάνει ποιοτικότερο και πιο ξεκούραστο ύπνο χωρίς να επηρεάζεται η σχέση του, δεδομένου ότι μέσα στον ύπνο δεν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο συντρόφων (φαινομενολογικά).

Το πιο αξιοσημείωτο, όμως, αποτέλεσμα της προηγούμενης έρευνας ήταν ότι οι μισοί από τους συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι η τακτική αυτή έφερε αποστασιοποίηση στη σχέση με τον σύντροφό τους, ενώ επηρέασε αρνητικά και τη σεξουαλική τους ζωή! Όσο λογικοφανής δείχνει ο λόγος που οδηγεί ένα ζευγάρι σε χωριστό ύπνο, η επίδραση στις συναισθηματικές και ψυχολογικές παραμέτρους της σχέσης είναι δεδομένη. Όπως είναι αναμενόμενο, το πρώτο πράγμα που θα δεχτεί τα «απόνερα» μιας τέτοιας απόφασης θα είναι η σεξουαλική ζωή, καθώς στο ζευγάρι δημιουργείται πλέον αναπόφευκτα η ανάγκη να κάνει μια συντονισμένη και προγραμματισμένη προσπάθεια να συναντηθεί για σεξ (το προσδοκώμενο κάλεσμα).

Το λιγότερο προφανές είναι η απώλεια της αυθόρμητης αγκαλιάς, του αγγίγματος και της κουβέντας στο κρεβάτι, καταστάσεις που στην πραγματικότητα αποτελούν την κόλλα που ενισχύει το δέσιμο δύο συντρόφων. Το κρεβάτι αγκαλιάζει δύο κορμιά και ζεσταίνει δύο ψυχές που κουλουριάζονται μέσα από τα σεντόνια, επιτρέποντας το αισθησιακό άγγιγμα, τη μυρωδιά των συντρόφων και τη χαριτωμένη κίνηση του σωματικού ενδιαφέροντος, προσφέροντας την αληθινή παρέα της νύχτας που ο ύπνος προσφέρει, με την ασφάλεια και τη θαλπωρή της συντροφικής μας παρέας.

Όσο για το σεξ, πάντα περιμένει μέσα στα ζεστά μας ρούχα το απρόσμενο χάδι, το ξαφνικό αφύπνισμα της στύσης, την αμηχανία της κολπικής εφύγρανσης, την ψιθυριστή ανάσα που επιταχύνεται στο σεξουαλικό ανέβασμα και στο κλείσιμο της αυλαίας μιας νυχτερινής σεξουαλικής γρήγορης, αλλά πολύ δυνατής απόλαυσης. Γι’ αυτούς που κοιμούνται χώρια… παρακαλώ, περιμένετε στο ακουστικό σας!

Από τον δρα Θάνο Ε. Ασκητή, νευρολόγο-ψυχίατρο, πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

newsauto.gr

The post Το «νυχτερινό διαζύγιο» χωρίζει όλο και περισσότερα ζευγάρια… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα