Πώς να προετοιμαστείτε για τον ερχομό του μωρού σας

Συμβουλές από μια μαμά προς τις μέλλουσες μαμάδες

Κάθε νέα αρχή γίνεται πιο εύκολη αν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτήν. Το ίδιο ισχύει και με τον ερχομό ενός νέου μωρού στην οικογένεια. Μπορεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης και όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού να σας αγχώνει το πώς θα αντιμετωπίσετε το μωράκι σας.
Η αλήθεια όμως είναι πως ακολουθώντας 3 χρήσιμα βήματα θα κάνετε την καθημέρινότητά σας ως νέα

μητέρα πολύ πιο εύκολη….

Συμβουλευτείτε
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας να είστε ανοιχτές στις συμβουλές είτε αυτές προέρχονται από τους ειδικούς του χώρου, όπως το γιατρό ή τις μαίες είτε από άλλες μαμάδες. Μην ξεχνάτε πως ειδικά οι μαμάδες φίλες σας έχουν βρεθεί στη θέση σας, κατανοούν τα άγχη σας και το κυριότερο, γνωρίζουν τι σας περιμένει. Είναι έτσι οι πιο κατάλληλες να σας δώσουν συμβουλές για την προετοιμασία του σπιτιού, του βρεφικού δωματίου και για ό,τι άλλο μπορεί να σας απασχολεί.
Προσωπικά, από τον 6ο κιόλας μήνα της εγκυμοσύνης μου είχα συντάξει μια λίστα με τις απαραίτητες αγορές που θεωρούσα πως πρέπει να γίνουν. Για καλή μου τύχη σκέφτηκα πριν βγω στα μαγαζιά να πάρω τηλέφωνο μια φίλη, μητέρα με δύο μικρά αγγελούδια. Εκτός του ότι προσφέρθηκε τα μισά πράγματα που δε χρειάζεται πια να μου τα χαρίσει η ίδια, με ενημέρωσε για τα υπόλοιπα που χρειάζομαι ή δε χρειάζομαι καθώς και για τα μαγαζιά απ’ όπου θα τα προμηθευτώ. Προς μεγάλη μου έκπληξη εκτός των καταστημάτων με βρεφικά είδη, καταστήματα όπως το Jumbo ή τα Ikea διαθέτουν πολύ ωραίες επιλογές τόσο για το βρεφικό δωμάτιο όσο και για τη μεταφορά του μικρού σας. Έτσι αγόρασα βαμβακερά φορμάκια αλλά και μάρσιπο μόνο με 12,99 από τις Jumbo προσφορές!

Προνοήστε
Κάτι που θα πρέπει να κάνετε από εδώ και πέρα σα νέα μανούλα είναι να προνοείτε. Και όταν λέμε να προνοείτε αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την εργασία και τις ξαφνικές απαιτήσεις του αφεντικού σας μέχρι το μαγείρεμα και τις δουλειές του σπιτιού. Καλό είναι να κάνετε λοιπόν μια λίστα με δουλειές του νοικοκυριού που πρέπει να γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες και να τις κάνετε τώρα. Μετά ούτε θα θέλετε αλλά πιθανότατα ούτε θα προλαβαίνετε να ασχοληθείτε. Κατεβάστε λοιπόν τώρα τις κουρτίνες, καθαρίστε το ψυγείο, τακτοποιήστε τις ντουλάπες εύκολα και πρακτικά όπως μπορείτε να δείτε εδώ έτσι ώστε να εξοικονομήστε χώρο για το νέο μέλος της οικογένειας.
Ίσως δε σας περνάει από το μυαλό, αλλά σχετικά απλές δουλειές όπως το καθημερινό μαγείρεμα, θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε τις πρώτες ημέρες με το μωράκι σας στο σπίτι. Μια από τις καλύτερες συμβουλές προς αυτό το μέτωπο είχε έρθει από τη μητέρα μου η οποία με βοήθησε κιόλας να γεμίσω την κατάψυξή μου με ταπεράκια φαγητού για τις δύσκολες ώρες. Προτιμήστε πολυσυσκευασίες με ίδιο μέγεθος για να στοιβάζονται εύκολα, που μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων και πλένονται στο πλυντήριο πιάτων όπως αυτά από το Jumbo. Φυσικά τα ταπεράκια από τις γιαγιάδες είναι εξίσου ευπρόσδεκτα!

Ζητήστε Βοήθεια
Μην ντραπείτε να ζητήσετε βοήθεια! Ο πρώτος καιρός με ένα νεογέννητο στο σπίτι είναι μια απαιτητική περίοδος για τη μαμά που εκτός της φροντίδας που καλείται να περέχει στο μωρό της, ταυτόχρονα αναρρώνει από τον τοκετό. Εκτός αυτού η λοχεία είναι μια περίοδος που τα συναισθήματα μπορεί να σας καταβάλουν. Για όλους τους παραπάνω λόγους σκόπιμο είναι να ζητάτε βοήθεια όταν νιώθετε πως το χρειάζεστε αλλά και προκαταβολικά σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν είναι κακό τους πρώτους μήνες να αναλάβει το σίδερο και το μαγείρεμα η μαμά, η αδερφή, η πεθερά και όποιος άλλος προτίθεται.
Πολύ σημαντικό είναι τέλος να μιλήστε με το σύζυγό σας και πείτε του ακριβώς τι θα μπορούσε να κάνει για να σας βοηθήσει. Οι άντρες μας, σαν νέοι μπαμπάδες, θέλουν να φανούν χρήσιμοι αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο. Αν αναλάβουν ρόλους στη φροντίδα του βρέφους σας όπως το μπανάκι, το βρεφικό μασάζ ή την αλλαγή της πάνας, θα μπορέσουν να δεθούν με το μωρό σας ενώ παράλληλα θα σας ξεκουράζουν.

The post Πώς να προετοιμαστείτε για τον ερχομό του μωρού σας appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα