Μην πιείτε καφέ αλλά χρησιμοποιήστε τον για την ομορφιά σας…

Ο καφές έχει αποδειχθεί από αναρίθμητες έρευνες ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες.
Πέρα όμως από τα οφέλη του στη διατροφή, χρησιμοποιείται για περιποίηση και ομορφιά.
Με απλούς τρόπους μπορείτε να εντάξετε τον καφέ στην περιποίηση του προσώπου, του σώματος, των μαλλιών, ακόμη και στην ανακούφιση των εγκαυμάτων από τον ήλιο.

Λάμψη του προσώπου
Ο καφές περιέχει συστατικά που συμβάλουν στη λάμψη και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας.
Για τη μάσκα προσώπου, θα φτιάξετε ένα μείγμα με μισό φλιτζάνι καφέ σε

κόκκους, μισό φλιτζάνι κακάο σε σκόνη και ένα φλιτζάνι πλήρες γάλα.
Αφού ανακατέψετε το μείγμα μέχρι να πήξει, να γίνει μια πάστα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι.
Προτού εφαρμόσετε το μείγμα, καθαρίστε την επιδερμίδα. Κάνετε απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το για 15- 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Απολέπιση σώματος
Η απολέπιση με καφέ αδυνατίζει τα λιπώδη κύτταρα του σώματος, τα οποία αποθηκεύουν λίπος.
Στο scrub σώματος προσθέστε ένα φλιτζάνι καφέ σε κόκκους, ένα φλιτζάνι ζάχαρη και ένα φλιτζάνι λάδι καρύδας για να παραμείνει ενυδατωμένη η επιδερμίδα. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και, ενώ κάνετε ντους, σε βρεγμένο δέρμα, κάνετε μασάζ με δυνατές κυκλικές κινήσεις.
Ξεπλύνετε με νερό.

Όγκος στα μαλλιά
Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Lübeck της Γερμανίας, ο καφές στα μαλλιά βοηθάει τις ρίζες της τρίχας να παραμείνουν δυνατές και αυξάνει την ανάπτυξή τους.
Σε μια χούφτα καφέ σε κόκκους, προσθέστε conditioner. Κάνετε απαλό μασάζ στις ρίζες των μαλλιών για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι.
Αφήστε το για 5 λεπτά και ξεπλύνετε καλά με νερό.
Εφαρμόστε το μια φορά την εβδομάδα.

Κρέμα ματιών
Ένας λόγος που δημιουργούνται οι «σακούλες» κάτω από τα μάτια, είναι η κατακράτηση υγρών. Έτσι, συγκεντρώνεται υγρό στην περιοχή. Η καφεΐνη βοηθά στην απομάκρυνσή του και μειώνει την εμφάνιση «μαύρων κύκλων».
Πάρτε δύο κομμάτια βαμβάκι και μουλιάστε τα σε παγωμένο ρόφημα καφέ. Αφού φτιάξετε τις κρύες κομπρέσες, στύψτε τα κομμάτια του βαμβακιού και εφαρμόστε τα στα μάτια σας.
Αφήστε το για 10 λεπτά και οι κομπρέσες θα απορροφήσουν το υγρό κάτω από τα μάτια.

Ανακούφιση από τον ήλιο
Η ερυθρότητα που δημιουργείται από τον ήλιο στην επιδερμίδα μειώνεται χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει ο καφές. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε τοπική εφαρμογή, η καφεΐνη συμβάλλει στην προστασία εναντίον ορισμένων μορφών καρκίνου στο δέρμα.
Σε ένα φλιτζάνι με ρόφημα καφέ, προσθέστε κρύο νερό για να το αραιώσετε. Βουτήξτε ένα πανί, μαλακό κατά προτίμηση, στο ρόφημα και τοποθετήστε το στα σημεία που έχουν καεί από τον ήλιο. Θα νιώσετε άμεση ανακούφιση και το δέρμα σας πιο δροσερό.

valueforlife.gr

The post Μην πιείτε καφέ αλλά χρησιμοποιήστε τον για την ομορφιά σας… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα