8ος Μαραθώνιος Κρήτης: Ο Ελβετός Γουόρτμπεργκ Τζερόνιμο μεγάλος νικητής – Εγραψε ιστορία ο Χανιώτης ο Γ.Κουτρούλης (φωτο – βίντεο)

Ο Ελβετός Γουορτμπέργκ Τζερόνιμο ήταν ο μεγάλος νικητής του 8ου Μαραθωνίου Κρήτης που διεξάγεται στα Χανιά. Ο Ελβετός δρομέας από τα πρώτα μέτρα πήρε προβάδισμα αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα τελικά να τερματίσει με άνεση πρώτος και μάλιστα με εξαιρετικό χρόνο.

Ο Γουορτμπέργκ Τζερόνιμο χρειάστηκε 2:34:22.733 για να μπει πρώτος στο Εθνικό στάδιο Χανίων και να κόψει το νήμα καταχειροκροτούμενος από τους Χανιώτες φιλάθλους.

Δεύτερος ήταν ο Χανιώτης Γιώργος Κουτρούλης ο οποίος κάλυψε τα 42 χλμ της διαδρομής σε χρόνο 2:47:46.610.  Μάλιστα ο χρόνος που έκανε σήμερα ο Χανιώτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων που αγωνίζεται με την ομάδα “1η ΜΑΛ”, αποτελεί την καλύτερη επίδοση Χανιώτη αθλητή όλων των εποχών σε μαραθώνιο. Ο χρόνος που έφερε σήμερα είναι ο κορυφαίος που έχει κάνει δρομέας από τα Χανιά στην ιστορία.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ανδρέου από την Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισσάμου ο οποίος έτρεξε την απόσταση σε  2:56:30.803.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ΕΑΚ Χανίων βρέθηκε και ο περσυνός νικητής του αγώνα Χανιώτης Σταύρος Ζαγκανάς, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να λάβει μέρος στην φετινή διοργάνωση.

Η Τσίπα νικήτρια στις γυναίκες – Δεύτερη η Συντζανάκη 

Σε επίπεδο γυναικών έγινε η μεγαλύτερη μάχη στον 8ο Μαραθώνιο Κρήτης καθώς ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, κάτι το οποίο φάνηκε από τα πρώτα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε τελικά η Μαριέλλα Τσίπα με χρόνο 3′:10”:20, με τη Νάντια Συντζανάκη να έχει καταφέρει να προηγηθεί στην αρχή του αγώνα αλλά τελικά να τερματίζει στην δεύτερη θέση με 3′:11”:17”, που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Τζούλια ΜακΚάρθι με 3′:21”:24”, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τον πρώτο της μαραθώνιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα του Μαραθωνίου στον οποίο πήραν εκκίνηση 275 αθλητές και αθλήτριες

sportcaster.gr

Keywords