Το σχόλιο της Δευτέρας - «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα κι εγώ δεν έχω για ΕΦΚΑ»

Καρποδίνης Μ. Δημήτριος
Πτυχιούχος Α.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός Α΄τάξης
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκεστο ΦΕΚ το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτηςαξιολόγησης. Σύντομα λόγω τωνηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα δούμε σπίτια νααλλάζουν χέρια με ένα κλικ. Επιπλέον φαίνεται όπως προκύπτει από τον νόμο πλέον 4512/2018, υπάρχουν αυξομειώσεις στα οικογενειακά και αναπηρικάεπιδόματα, μικροαλλαγές στις διατάξεις

για τις απεργίες, κάποιες αλλαγές στηφορολογία και μερικές σημαντικές αλλαγές στον ΚΦΔ. Τέλος ιδρύεται νέα υπηρεσίαγια την καταπολέμηση του οικονομικούεγκλήματος, ενώ οι πρώτες εγκύκλιοι για την υπηρεσία αυτή έχουν ήδη ξεκινήσει να εκδίδονται όπως θα δούμε παρακάτω. Οι 135 ελεγκτές που θα απαρτίζουντην νέα υπηρεσία θα έχουν πρόσβαση σετραπεζικούς λογαριασμούς, στα συστήματατης ΑΑΔΕ και κάθε 31 Μαρτίου θα αναρτούνέκθεση πεπραγμένων στην ιστοσελίδα τουΥπουργείου Οικονομικών.



Πιστός ο ΕΦΚΑ στο σλόγκαν "Όλοιμαζί πιο δυνατοί" ανάρτησετα ειδοποιητήρια του Δεκεμβρίου μεεμπρόθεσμη καταβολή τέλος του Ιανουαρίου. Φτάσαμε αρχές του 2018 και πολλά απότα προβλήματα του ΕΦΚΑ εξακολουθούν ναυφίστανται.
Προβλήματα παρουσιάζει και το αρχείο τουΕΦΚΑ, καθώς το μητρώο δεν είναι ενημερωμένομε τις διακοπές των ασφαλισμένων (και δεν ξέρω ειλικρινά πότε θα γίνει αυτό).
Για την εκκαθάριση, δηλαδή τον υπολογισμό των εισφορών με τα εισοδήματα του 2016 ούτε λόγος. Για την ακρίβεια λόγος έγινε [το Φεβρουάριο η διαδικασίατου συμψηφισμού].

Είμαι περίεργος να δω τον τρόπο πουθα λειτουργήσει όλη αυτή η διαδικασία. Τα ευτράπελα που θα δημιουργηθούν τα έχουμε επισημάνει στα σχετικά briefings. Δείτε το briefing της παρασκευής 19.1.2017, στο οποίο η επιστημονική ομάδα του κόμβου έχει κάνει παραδείγματα και εξηγεί τι πρέπει να προσέξουμε. [ Το briefing της ημέρας - Ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ και ειδοποιητήρια, στατιστικά κατώφλια κ.ά. (16.01.2018)]


Ναυπενθυμίσουμε τον κανόνα πουεκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές

Γιατις εμπρόθεσμες καταβολές ασφαλιστικών εισφορώνεκπίπτουν στο έτος που αφορούν ενώ για τιςεκπρόθεσμες καταβολές εκπίπτουν στο έτος πουκαταβλήθηκαν.


Διαβάστε επίσης τις επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη 2018 και 2019 για τους ελ. επαγγελματίες καθώς και την μελέτητης επιστημονικής ομάδας γιατους χαμένους και κερδισμένους από τοασφαλιστικό(και το φορολογικό) την πενταετία 2015-2019 .

Βάση υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών

Α. Ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολουμένων και ελευθέρων επαγγελματιών

Από 1.1.2017 έως 31.12.2017 Τα ποσά της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα, από την άσκηση δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Από 1.1.2018 έως 31.12.2018 Τα ποσά της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το 85% του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος, από την άσκηση δραστηριότητά τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές.

Από 1.1.2019 και μετά

Τα ποσά της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές.



Μετά απ΄όλα τα παραπάνω μπορούμε όλοι μαζί να τραγουδήσουμε.... "Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα και εγώ δεν έχω για ΕΦΚΑ, φορούσε μαύρο φόρεμα, μια δικηγόρος στην Καστέλα, και ο λόγος αυτός της ανήκει."



ΜΥΦ 2017 - Υποβολή συγκεντρωτικών για το 2017 ( καλό να θυμηθούμε τις ισχύουσες διατάξεις καθώς φτάνει ο καιρός για την υποβολή τους.)

δείτε και την ΠΟΛ.1022/7.1.2014 Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής 28/02/2018 με ένα αρχεία ανά τρίμηνο

Διορθώσεις υποβάλλονται μέχρι 30/04/2018


Παράταση θα δοθεί μέχρι...... θα δούμε.

Μέχρι τότε θα ασχοληθούμε με τον φόρο διαμονής. Δείτε αρχικά τι περιέχει η τροπολογία για τον φόρο αυτό και ποιες είναι οι λεπτομέρειες του μέτρου. Το νέο στοιχείο δεν βλέπω να το γλυτώσουμε (ας είναι και απόδειξη είσπραξης).

Να υπενθυμίσω εδώ ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις τον φόρο διαμονής θα τον καταβάλουν οι διαμένοντες:

α. Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της υποπερίπτωσης αα' της περίπτωσης α' της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α' 155),
Δηλαδή :
Ξενοδοχεία: Τα ξενοδοχεία είναι εγκαταστάσεις διαμονής που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή σε διαμερίσματα ενός ή δύο ή περισσότερων χώρων με λουτρό, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής, παραμονής των πελατών και αίθουσα παροχής τουλάχιστον πρωινού γεύματος.

β. Σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα της υποπερίπτωσης γγ` της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014.

Δηλαδή:
Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα: Ως ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια - διαμερίσματα ορίζονται εγκαταστάσεις διαμονής που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή και σε διαμερίσματα ενός ή δύο ή περισσότερων χώρων με λουτρό.

Δεν επιβάλλεται :

Σε
-Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping): Οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις είναι κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, υπαίθρια, με ή χωρίς οικίσκους, στα οποία παρέχεται η δυνατότητα διαμονής, εστίασης και αναψυχής τουριστών που διαθέτουν ή όχι ίδια κατασκηνωτικά και μεταφορικά μέσα, όπως συρόμενα ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ρυμουλκούμενα ή ημιρυμουλκούμενα τροχόσπιτα, σκηνές, τροχοσκηνές ή σκηνές επί της οροφής οχημάτων, τουριστικά λεωφορεία διαμορφωμένα με κοιτώνες (hotel bus) και τουριστικά λεωφορεία με συρόμενα οχήματα διαμορφωμένα με κοιτώνες (rotel hotel). Για την ίδρυση και λειτουργία των οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων εκδίδεται εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος σχετική απόφαση του Υπουργού Τουρισμού καθορίζοντας τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές αυτών.

- Ξενώνες φιλοξενίας νέων: Ξενώνες φιλοξενίας νέων είναι κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα τα οποία ευρίσκονται εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και οικισμών. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού που εκδίδεται εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος καθορίζονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των ξενώνων φιλοξενίας νέων, οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι οικονομικές επιβαρύνσεις για τη νόμιμη λειτουργία τους, το ύψος του ποσού των παραβόλων για την κατάθεση αίτησης χορήγησης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας, οι διοικητικές κυρώσεις για παράβαση των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων, τα κριτήρια και η διαδικασία κατάταξής τους και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την ίδρυση και λειτουργία αυτών.

- Σύνθετα τουριστικά καταλύματα: Σύνθετα τουριστικά καταλύματα είναι τα ξενοδοχειακά καταλύματα της υποπερίπτωσης αα' της περίπτωσης α' της παραγράφου 2 που ανεγείρονται σε συνδυασμό:
α) με τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες της υποπερίπτωσης ββ' της περίπτωσης β' της παραγράφου 2 και β) με εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής. Για την ίδρυση και λειτουργία των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 8 και 9 του ν. 4002/2011 (Α' 180). Για την εφαρμογή του νόμου αυτού ως εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής νοούνται συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, κέντρα θαλασσοθεραπείας, τουριστικοί λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα, Κέντρα Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού, υδροθεραπευτήρια, καθώς και οι εξής εγκαταστάσεις ειδικών μορφών τουρισμού: μονάδες ιαματικής θεραπείας, κέντρα ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού, κέντρα αναζωογόνησης, κέντρα ευεξίας και αισθητικής και κέντρα καταδυτικού τουρισμού. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού δύνανται να προσδιορίζονται και άλλα είδη τουριστικών επιχειρήσεων ή εγκαταστάσεων ως εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, που αποτελούν τμήμα των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων.

- Ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας (condo hotels): Είναι ξενοδοχειακά καταλύματα της υποπερίπτωσης αα' της περίπτωσης α' της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του νόμου 4276/2014 κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 αστέρων εντός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και εντός ορίων οικισμών προ του 1923 ή κάτω των 2.000 κατοίκων, επί των οποίων, με τη μορφή δωματίων ή διαμερισμάτων επιτρέπεται η σύσταση οριζοντίων και καθέτων ιδιοκτησιών και η σύσταση ή μεταβίβαση ενοχικών και εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε τρίτους. Η μακροχρόνια μίσθωση συνομολογείται για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δέκα ετών. Για την ίδρυση και λειτουργία των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 4179/2013 (Α' 175 ).
στστ. Ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων που προβλέπονται στο π.δ. 33/1979. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού καθορίζονται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των τουριστικών καταλυμάτων εντός παραδοσιακών κτισμάτων, οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατάταξής τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την ίδρυση και λειτουργία αυτών.

- Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα - τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες): Ως τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) ορίζονται μονοκατοικίες, επιφάνειας τουλάχιστον 80 τ.μ., οι οποίες έχουν ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση και παρουσιάζουν αυτοτέλεια οικοπέδου/γηπέδου και κτίσματος. Δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας. Για την ίδρυση και λειτουργία των τουριστικών επιπλωμένων επαύλεων (βιλών) εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4179/2013.

- Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα - τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες: Ως τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες ορίζονται μεμονωμένες ή σε συγκρότημα μονοκατοικίες, επιφανείας τουλάχιστον 40 τ.μ. εκάστη, με αυτοτέλεια λειτουργίας και ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση. Δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας. Για την ίδρυση και λειτουργία των τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4179/2013.

Τέλος υπενθυμίζω ότι από την προηγούμενη εβδομάδαείναι διαθέσιμη η εφαρμογή για καταχώρηση των μεταβολώνακινήτων στο Ε9. Δηλαδή για τις μεταβολές που γίνονται σε ακίνητα από 1.1.2018.

Προσοχή. Εάν κάνετε μεταβολές για το 2017, θα χρησιμοποιήσετε το έτος 2018 στον "καταρράκτη" της εφαρμογής του περιουσιολογίου, και θα επιλέξετε και την μεταφορά της δήλωσης στο 2019 (σας ρωτάει έτσι και αλλιώς το σύστημα από μόνο του). Ουσιαστικά θα κάνετε 2 δηλώσεις, γιατί η περιουσιακή κατάσταση (και η οποιαδήποτε μεταβολή μέσα στο 2017) μετά το άνοιγμα της εφαρμογής του 2019, δεν μεταφέρεται αυτόματα από την ΔΗΛΕΔ. Όσοι βέβαια είχατε κάνει τις μεταβολές του 2017 πριν το άνοιγμα της εφαρμογής του 2019, δεν έχετε πρόβλημα. Η ΔΗΛΕΔ μετέφερε την περιουσιακή κατάσταση όπως την είδε την ημέρα εκείνη.

Μην ξεχνάτε επίσης ταστατιστικά κατώφλια τα οποία θα ισχύουν γιατο 2018 ( Αφίξεις : 150.000, Αποστολές : 90.000 ).

Σχετικά με το Ε3 δείτε και διαβάστε το αναλυτικόπαράδειγμα ( εργασία ) που παρουσίασε ηΕΦΕΕΑ στο σεμινάριο της 13/01.

●●●

ΤαBriefing της εβδομάδας

Με γνώμονα τη συνεχή και σφαιρικήενημέρωσή σας, συζητάμε και σχολιάζουμεκαθημερινά μέσα από το daily briefing τασημαντικότερα γεγονότα τονίζοντας τασημαντικότερα από τα θέματα της ημέραςαναδεικνύοντας τους προβληματισμούς ή τιςαπορίες που τυχόν προκύπτουν.

Το briefing της ημέρας - Ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ και ειδοποιητήρια, στατιστικά κατώφλια κ.ά. (16.01.2018) Το briefing της ημέρας - ΜΥΦ 2017, Ε9, Ασφαλιστικές εισφορές κ.ά. (17.01.2018) Το briefing της ημέρας - Παραδείγματα έκπτωσης ασφαλιστικών εισφορών, αγρότες, φόρος διαμονής κ.ά. (19.01.2018)

●●●

Επισημάνσεις

Πως γράφονται τα κτίσματα και το οικόπεδο στο Ε9, όταν δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας

Όταν επί οικοπέδου δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και επ' αυτού υπάρχουν, διάσπαρτα μέσα στο οικόπεδο, ανεξάρτητα κτίσματα που δεν εφάπτονται μεταξύ τους, αναγράφονται σε ξεχωριστές γραμμές ανά κτίσμα και ανά όροφο Eφαπτόμενα ανεξάρτητα κτίσματα στο οικόπεδο: Πότε γράφονται σε μια γραμμή ανά όροφο

Όταν επί οικοπέδου δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και επ' αυτού υπάρχουν ανεξάρτητα κτίσματα εφαπτόμενα και ανήκουν στην ίδια κατηγορία (π.χ. κατοικίες)

αναγράφονται σε μία γραμμή ανά όροφο συμπεριλαμβανομένων και τυχόν κοινόχρηστων χώρων (από τοίχο σε τοίχο). Τα στοιχεία του οικοπέδου αναγράφονται σε μία εξ αυτών των γραμμών με συμπλήρωση και της στήλης 22. Εφαπτόμενα ή μη εφαπτόμενα ανεξάρτητα κτίσματα στο οικόπεδο: Πότε γράφονται σε ξεχωριστές γραμμές ανά κτίσμα

Όταν επί οικοπέδου δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και επ' αυτού υπάρχουν ανεξάρτητα κτίσματα (εφαπτόμενα ή μη εφαπτόμενα) αποτελούμενα, το ένα τουλάχιστον εξ αυτών, από περισσότερους του ενός ορόφους, με ενιαία λειτουργική ενότητα αναγράφονται σε ξεχωριστές γραμμές ανά κτίσμα. Τα στοιχεία του οικοπέδου αναγράφονται σε μία εξ αυτών των γραμμών με συμπλήρωση και της στήλης 22. Σε περίπτωση δήλωσης κτισμάτων χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή αυθαίρετων κτισμάτων αναγράφεται η συνολική επιφάνεια αυτών ανά όροφο (δηλαδή προστίθενται και τα κλιμακοστάσια, οι εξωτερικοί τοίχοι, τα πλατύσκαλα κ.λπ.)

Σχετικά με την ευθύνη των μελών των διοικήσεων επαγγελματικών σωματείων για τα χρέη προς το δημόσιο
Πρόεδροι, διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι, εντεταλμένοι στη διοίκηση και εκκαθαριστές ευθύνονται προσωπικώς και αλληλεγγύως για τους παρακρατούμενους φόρους, το ΦΠΑ και όλους τους επιρριπτόμενους φόρους που κατά τη διάρκεια λειτουργίας του νομικού προσώπου εκπροσωπούν.

Οφειλές ανά μορφή εταιρείας επιβάλλονται :

Για ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες, στους προέδρους των Δ.Σ., στους διευθύνοντες ή εντεταλμένους ή συμπράττοντες συμβούλους ή διοικητές ή γενικούς διευθυντές ή διευθυντές αυτών ή σε κάθε πρόσωπο εντεταλμένο είτε άμεσα από το νόμο είτε από ιδιωτική βούληση είτε από δικαστική απόφαση στη διοίκηση ή διαχείριση αυτών, σωρευτικά ή μη. οι ποινές επιβάλλονται κατά των μελών των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών αυτών, εφόσον ασκούν πράγματι προσωρινά ή διαρκώς ένα από τα καθήκοντα που αναφέρονται πιο πάνω. Για εταιρίες ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες στους ομόρρυθμους εταίρους και στους διαχειριστές τους Για συνεταιρισμούς στους προέδρους ή γραμματείς ή ταμίες ή διαχειριστές αυτών, σωρευτικά ή μη Για κοινοπραξίες, κοινωνίες, αστικές εταιρίες, που ασκούν επιχείρηση στους εκπροσώπους τους και στα μέλη τους, σωρευτικά ή μη Για συμμετοχικές ή αφανείς εταιρίες που ασκούν επιχείρηση στους εκπροσώπους τους Για αλλοδαπές επιχειρήσεις γενικά και για κάθε είδους αλλοδαπούς οργανισμούς στους διευθυντές ή αντιπρόσωπους ή πράκτορες που έχουν στην Ελλάδα, σωρευτικά ή μη.

Για νομικά πρόσωπα, εκτός των παραπάνω περιπτώσεων

στους εκπρόσωπους αυτών.

ΦΣΚ σε αύξηση κεφαλαίου με διαφορά υπέρ το άρτιο Η ΔΕΔ δέχεται ότι για τις αυξήσεις κεφαλαίου οι οποίες είχαν λάβει χώρα πριν από την έκδοση της ΠΟΛ.1044/3.2.2014, (με την οποία έγινε δεκτό ότι οφείλεται Φόρος Συγκέντρωσης Κεφαλαίου και για την διαφορά από την έκδοση μετοχών "Υπέρ το άρτιο" στις αυξήσεις κεφαλαίου) εφόσον ο φορολογούμενος είχε ακολουθήσει την ΠΟΛ.1230/10.10.1994,δεν οφείλει Φόρο Συγκέντρωσης Κεφαλαίου για την διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

Οι ζημίες που προκύπτουν από συμβάσεις ή πράξεις επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων που πραγματοποιούνται για κάλυψη κινδύνων αναγνωρίζονται φορολογικά - ΣΟΛ ΑΕ

Ερώτηση : Οι ζημίες που προκύπτουν από την εκκαθάριση ή πώληση των εν λόγω παράγωγων χρηματιστηριακών προϊόντων αναγνωρίζονται φορολογικά;

H ζημία προέκυψε από σύναψη σύμβασης επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων που έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί η αξία, λόγω αλλαγής της ισοτιμίας του ξένου νομίσματος, των απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν από πωλήσεις της εταιρείας, δηλαδή συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 22 του ν 4172/2013, ώστε να έχει πραγματοποιηθεί προς το συμφέρον της.
Επειδή δεν περιλαμβάνεται ούτε στις περιοριστικά μη εκπιπτόμενες δαπάνες του άρθρου 23 του ν.4172/2013 και δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει μόνιμη εγκατάσταση στην αλλοδαπή, η ζημία που προκύπτει από την πώληση των τίτλων (παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα) της παρ. 1 του άρθρου 42 του Ν 4172/2013 στην αλλοδαπή, αναγνωρίζεται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα.

Φυλάκιση, κάθειρξη, κ.λπ. είδη στερητικών της ελευθερίας ποινών και η εξαγορά τους

Διάρκεια φυλάκισης με διάρκεια >= από 10 ημέρες και = από 5 έτη
Keywords
εφκα, τρελα, εν λόγω, φεκ, απεργιες, νέα, ααδε, καιρος, camping, λεωφορεια, hotel, bus, γκολφ, hotels, γνώμονα, ΦΠΑ, ελλαδα, οφείλεται, σολ, εταιρεία, κινηση στους δρομους, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, αυξηση φπα, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, φορολογικη δηλωση 2011, αυθαιρετα, παραταση φορολογικων δηλωσεων, αξια, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τελος ακινητης περιουσιας, εισφορα αλληλεγγυης, τελος ακινητων, αυθαιρετα παραταση, απεργια 1 δεκεμβριου, παραταση αυθαιρετων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, δικαιολογητικα, χιονοδρομικα, ημερομήνια, πολυνομοσχεδιο, ακινητα, γηπεδα, εργασια, θεμα, ξενοδοχεια, σλογκαν, υψος, φεκ, αυξηση, αφιξεις, γεγονοτα, γινει, γινονται, γνώμονα, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δηλωσεις, διοικηση, δοθει, δωματια, εγινε, αιθουσα, ειλικρινα, υπαρχει, εκκαθαριση, εβδομαδα, εν λόγω, εταιρεία, ετη, ετων, ετος, ευθυνη, ζημια, ιδια, ιδρυση, υπηρεσια, κατασκηνωσεις, γκολφ, κυρια, κτισμα, λειτουργια, λεπτομερειες, μαυρο, μορφη, ομαδα, ουσιαστικα, οφείλεται, οχηματων, οχηματα, προβληματα, πωλησεις, συντομα, σκηνες, σολ, σπιτια, τμημα, τροχοσπιτα, φτανει, χιονοδρομικα κεντρα, αφανεις, ανηκει, εφαρμογη, ειδη, χωρα, νομικου, πωληση, τοιχοι, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα