Σύλλογος Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Π.Ε. Φλώρινας: Αίτημα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον ως τις 10/08/2018 και αίτημα επανεξέτασης προστίμων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ EΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αίτημα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων τουλάχιστον ως τις 10/08/2018 και αίτημα επανεξέτασης του εξοντωτικού ύψους των προστίμων του Ν.4174/2013 για την εκπρόθεσμη υποβολή αυτών.


Προς
Προς το Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργό Οικονομικών κο Ευκλείδη Τσακαλώτο Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή Γενικό
Διευθυντή ΑΑΔΕ κο Ευθύμιο Σαΐτη • Π.Ο.Φ.Ε.Ε • Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Κύριες και κύριοι,

Και η φετινή φορολογική περίοδος βαίνει προς το τέλος της και ο μεγάλος όγκος των φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη υποβληθεί, σ’ αυτό συνέτεινε και η υπερπροσπάθεια που καταβλήθηκε για μια ακόμη χρονιά από τον κλάδο των Λογιστών Φοροτεχνικών!

Προβλήματα υπήρξαν για μια ακόμη χρονιά πολλά, καθυστερήσεις στην έναρξη και δυσλειτουργίες στο σύστημα ΤAXIS, λάθη στο ανέβασμα αρχείων από φορείς του δημοσίου, αλλά και μια πολύ μεγάλη αλλαγή με το έντυπο Ε3, με πολλές απαιτήσεις, σε υπευθυνότητα, σε πληροφορίες, νέες γνώσεις, και σε χρόνο επεξεργασίας εκ μέρους των συναδέλφων λογιστών- φοροτεχνικών.

Μετά από επαφές τις τελευταίες ημέρες με συναδέλφους, βλέπουμε ότι οι δηλώσεις που απομένουν στα γραφεία μας, αφορούν κυρίως επαγγελματίες που έχουν το έντυπο Ε3, αλλά και Νομικά Πρόσωπα.

Επειδή ακριβώς, αυτό οφείλεται στις τεράστιες απαιτήσεις που έχει φέτος το έντυπο Ε3 και επειδή η χρονιά αυτή είναι μεταβατική ως προς αυτή την μεγάλη αλλαγή ως προς αυτό το χρονοβόρο έντυπο.

Αλλά και επειδή η εκκρεμότητα μη έγκαιρης υποβολής των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος συνεργαζόμενων πελατών των γραφείων μας, που τηρούμε και τα βιβλία τους, βαραίνει συνήθως ως υποχρέωση τα Λογιστικά μας Γραφεία και όχι τους επαγγελματίες αυτούς, όταν αυτοί είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους .

Επίσης, ζητάμε να εξεταστεί επιτέλους και ο εξορθολογισμός των ανεπίτρεπτα υψηλών προστίμων του Ν.4174/2013 που δεν βοηθάνε σε τίποτα, εκτός από την επίτευξη «κάποιων» στόχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και επειδή το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να δούμε και πάλι συναδέλφους μας, να οδηγούνται στην απόγνωση εξαιτίας ενός φορολογικού δαίδαλου και ενός συστήματος που παράγει πρόστιμα σε πολίτες που κοπιάζουν γι’αυτό,

ΖΗΤΑΜΕ, ικανό χρόνο και παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας ως τις 10 Αυγούστου 2018,

ΖΗΤΑΜΕ επίσης να ανακοινωθεί εγκαίρως η όποια παράταση σκοπεύετε να δώσετε.

Φλώρινα, Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Λιθοξοΐδης

Ο Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Κοΐδης

Η Γραμματέας Όλγα Καμπασνίτσαλη

Η Ταμίας Βιολέτα Γυφτοπούλου

Το μέλος Δήμητρα Ιωάννου

------------------------------

Keywords
Τυχαία Θέματα