Έμμισθοι δικηγόροι: «Κύριες συντάξεις με πλασματικό χρόνο. Η εμμονή στο λάθος»



22 Αυγούστου 2018

Μετά την επιστημονική μας ανάλυση και την εμμονή του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ στο λάθος υπολογισμό των συντάξεων με πλασματικό χρόνο, σωρεία τεκμηριωμένων απόψεων, συνηγορούν υπέρ των δικών μας (εδώ, εδώ κι εδώ), ενώ οι συνταξιούχοι που έχουν αναγνωρίσει πλασματικό χρόνο βλέπουν τις συντάξεις τους σημαντικά μειωμένες.

Ειδικότερα ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε: «Το θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα “Δημοκρατία” είναι

μεγάλης σημασίας. Ο νομικός σύμβουλος του ΕΦΚΑ Ανδρ. Κουτσόλαμπρος, από τους πιο εξειδικευμένους στην πατρίδα μας στα ασφαλιστικά θέματα, εντοπίζει λανθασμένη εφαρμογή του άρθρου 28 του ν. 4387/2016 από την πλευρά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ». Με δεδομένο, συνεχίζει ο καθηγητής, ότι «οι μισές και πλέον συντάξεις περιλαμβάνουν πλασματικά έτη (επτά κατ' ανώτατο όριο), οφείλει η διοίκηση του ΕΦΚΑ όταν υπολογίζει το ανταποδοτικό τμήμα νέων συντάξεων να υπολογίζει σωστά τις συντάξιμες αποδοχές για να βγάλει το τελικό ποσό της σύνταξης». «Με δεδομένο ότι σε άλλες περιπτώσεις (π.χ., στις παράνομες παρακρατήσεις ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές) έχει παραδεχθεί παρανομία εκ μέρους της, η ηγεσία του υπ. Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ οφείλουν να μην επιτείνουν περισσότερο την αδικία που έχουν επιφέρει με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους σε βάρος των συνταξιούχων".

Επιπλέον σε σημερινό άρθρο του στην Εφημερίδα Συντακτών ο Κώστας Νικολάου, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ συνηγορεί υπέρ των απόψεών μας, κατηγορώντας το Υπουργείο για ψευδή στοιχεία και συκοφαντίες.

Τεράστια εντύπωση προκαλεί η εμμονή του Υπουργείου σε μια ερμηνεία που δεν συνάδει με το Νόμο και βλάπτει το ασθενέστερο μέρος, δηλαδή το συνταξιούχο, ο οποίος θα δει μια ακόμη άδικη μείωση στην ήδη περικοπείσα παντοιοτρόπως σύνταξή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα