ΤΩΡΑ - Συγκέντρωση και πορεία για την "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας" στη Θεσσαλονίκη (φωτό)

14:17 8/3/2019 - Πηγή: seleo
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ρεπορτάζ: Ευτέρπη Μουζακίτη

Η "Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη" έδωσε απεργιακο καλεσμα σε πρωτοβάθμια σωματεία από νοσοκομεία, εκπαίδευση, Δήμους, Υπουργεία, ΕΝΙΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΑΔΕΔΥ,

Φοιτητικούς συλλόγους, ομάδες ΛΟΑΤΚΙ και κινήσεις γυναικών. Σκοπός είναι η 8 Μαρτίου να καθιερωθεί ως απεργία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μάλιστα αναφέρουν πως "Φέτος για πρώτη φορά η 8 Μάρτη η παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών είναι απεργία! Πρόκειται για μια τεράστια εξέλιξη που κάνει τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε τις διακρίσεις και το σεξισμό"

Ανάμεσα στους λόγους της απεργίας είναι και το γεγονός ότι η κρίση και η ανεργία έχει χτυπήσει σε μεγάλο ποσοστό τις γυναίκες και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση διεκδικούν την εξάλειψη της ανισότητας ανάμεσα στις γυναίκες και στους άνδρες.

"Είναι ουσιαστικά το πώς συνδέεται η προσπάθεια για παραπάνω κατακτήσεις, για ισότητα στους μισθούς, για το τι σημαίνει η κρίση συνολικά και για το πώς τα βάρη αυτής εχουν πέσει στις γυναίκες, συντονιζομαστε σήμερα και με απεργίες που γίνονται και σε άλλες χώρες πανευρωπαϊκά" αναφέρει μεταξυ άλλων η Δήμητρα, μέλος της κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία με δρομολόγιο από Εγνατία - Αγιας Σοφιας - Τσιμισκή - Βενιζέλου - Εγνατία με κατάλληξη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Φωτογραφία από την έναρξη της πορείας. Κλειστή αυτή την ώρα η Εγνατία, στο ρεύμα προς ανατολικά (14:19)

Keywords
Τυχαία Θέματα