Το Street View της Google γίνεται 15 ετών: Δείτε ποια είναι η δημοφιλέστερη τοποθεσία στη Θεσσαλονίκη

19:45 25/5/2022 - Πηγή: seleo

Γενέθλια έχει το Street View που γίνεται 15 ετών και συνεχίζει την εξερεύνηση του κόσμου με νέες κάμερες και νέα εργαλεία!

Ήταν 2007, όταν το Street View της Google δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Ντένβερ.

Από τότε, αυτοκίνητα του Street View, εξοπλισμένα

με φωτογραφικές μηχανές, έχουν αιχμαλωτίσει και μοιραστεί με το κοινό πάνω από 220 δισεκατομμύρια εικόνες!

Για να τις πετύχουν, έχουν ταξιδέψει πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια – το αντίστοιχο του να έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου πάνω από 400 φορές! Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εικόνες μέσα από πολιτιστισμικά ορόσημα, από το διάστημα, αλλά και κάτω από την επιφάνεια των ωκεανών.

Τα δημοφιλέστερα της Ελλάδας

Λόγω της επετείου, η Google δημοσιοποίησε τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στο Street View για την Ελλάδα. Πρώτη είναι η Ακρόπολη, ακολουθούν τα Μετέωρα, ο Παρθενώνας, ο Κολοσσός της Ρόδου αλλά και η Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης.

Στην πρώτη θέση στα πιο δημοφιλή μουσεία είναι η Αρχαία Αγορά στην Αθήνα. Ακολουθεί το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, ο Αρχαιολογικός Χώρος στο Σούνιο και το Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

Όσον αφορά στις παραλίες, δημοφιλέστερη είναι η Παραλία Σεϊτάν Λιμάνια στην Κρήτη, το Σαρακήνικο στη Μήλο, οι Λιαπάδες στην Κέρκυρα, η Έλλη και η παραλία Αγάθη που βρίσκονται στη Ρόδο.

Παράλληλα, το Street View ξεχώρισε τη Μονεμβασιά, το όνομα της οποίας προέρχεται από δύο λέξης που σημαίνουν «μοναδική είσοδος» (μόνη εμβασιά). Και όντως, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μπει κανείς σε αυτό το πέτρινο φρούριο.

Οι δημοφιλέστερες τοποθεσίες το 2022

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ξεχώρισαν τις τρεις δημοφιλέστερες τοποθεσίες προς εξερεύνηση στο Street View την περασμένη χρονιά.

1. Burj Khalifa (Μπουρτζ Χαλίφα), στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Για το ψηλότερο κτίριο του κόσμου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Street View προκειμένου να εξερευνήσετε τη θέα από το ισόγειο μέχρι και τον 154ο όροφο!

2. Πύργος του Άιφελ (Γαλλία): Αν δεν είχατε την ευκαιρία να τον επισκεφθείτε ή σας λείπουν κομμάτια της θέας που προσφέρει, το Street View σας επιτρέπει να δείτε την «Σιδηρά Κυρία» σε όλο της μεγαλείο, καθώς και να πάρετε μια γεύση Παρισινής γοητείας από την κορυφή του.

3. Ταζ Μαχάλ (Ινδία): Παρόλο που το Street View δεν λειτουργεί ακόμα στη χώρα, μπορείτε να εξερευνήσετε μια υπέροχη συλλογή εικόνων από το μοναδικό αυτό μνημείο.

Το Street View έχει συνεργασία και με τη NASA και ως εκ τούτου, οι θεατές μπορούν να πάρουν μία γεύση του τι σημαίνει να είναι κανείς αστροναύτης και να βρίσκεται μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Κάντε μια βουτιά στον Ειρηνικό ωκεανό και κολυμπήστε μαζί με τα θαλάσσια λιοντάρια, στα ανοιχτά των νησιών Γκαλαπάγκος.

Πηγή: in.gr

Το άρθρο Το Street View της Google γίνεται 15 ετών: Δείτε ποια είναι η δημοφιλέστερη τοποθεσία στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Street View, Google, Δείτε, Θεσσαλονίκη,Street View, Google, deite, thessaloniki