Θεσσαλονίκη: “Ξέχασαν” να κόψουν αποδείξεις – Αδήλωτοι εργαζόμενοι και παραβάσεις σε ωράρια

19:30 23/5/2022 - Πηγή: seleo

Από τη Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου, έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν:

σε καφετέρια, η μη έκδοση 6 αποδείξεων και να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι
στους πίνακες προσωπικού,σε καφέ-μπαρ, να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας καισε καφέ-μπαρ, να απασχολούνται 8 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας και να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Επιπρόσθετα, παράβαση βεβαιώθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου σε κατάστημα όπου διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: “Ξέχασαν” να κόψουν αποδείξεις – Αδήλωτοι εργαζόμενοι και παραβάσεις σε ωράρια εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα