Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του λιμενικού για την προσάραξη του δεξαμενόπλοιου

15:22 21/5/2022 - Πηγή: seleo

Σε αμμώδη αβαθή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή «Παλιομάνας» του κόλπου Θεσσαλονίκης, προσάραξε χθες το μεσημέρι το δεξαμενόπλοιο «ECOMATE» σημαίας Μάλτας με δώδεκα μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Συγκεκριμένα το «ECOMATE» εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στο σύστημα παρακολούθησης πλοίων (AIS), ενώ κατόπιν επανειλημμένων προσπαθειών επικοινωνίας με τον πλοίαρχο, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Στη συνέχεια, στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού διαπιστώνοντας την προσάραξη του δεξαμενόπλοιου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο εν λόγω σημείο έσπευσαν αντιρρυπαντικό σκάφος, ιδιώτης δύτης και ρυμουλκό, με τη συνδρομή του οποίου το δεξαμενόπλοιο αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ιδία μέσα στο αγκυροβόλιο του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Προσάραξε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ/Ξ πλοίο “ECOMATE” σημαίας Μάλτας, σε αμμώδη αβαθή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΛΙΟΜΑΝΑΣ” του κόλπου Θεσσαλονίκης, με δώδεκα (12) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Συγκεκριμένα το “ECOMATE” εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στο σύστημα παρακολούθησης πλοίων (AIS), ενώ κατόπιν επανειλημμένων προσπαθειών επικοινωνίας με τον πλοίαρχο, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Στη συνέχεια στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώνοντας την προσάραξη του Δ/Ξ.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο εν λόγω σημείο έσπευσαν αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιώτης δύτης και το Ρ/Κ “ΔΙΟΝΥΣΟΣ Ζ” Ν.θ. 261 με τη συνδρομή του οποίου το Δ/Ξ πλοίο αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ιδία μέσα, συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αγκυροβόλιο του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από τον λιμένα Θεσσαλονίκης για λιμένα Ασπροπύργου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, δεν υπήρξε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος του “ECOMATE”, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που τον παρακολουθεί.

Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση του λιμενικού για την προσάραξη του δεξαμενόπλοιου εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα