Σε "εκκρεμότητα" η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην Ιερισσό

13:32 15/3/2018 - Πηγή: seleo

Λύση για την εγκατάσταση και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στη Ιερισσό Χαλκιδικής, αναζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού.

Είναι γεγονός ότι η υλοποίηση του νέου σχεδίου αναδιάταξης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σχεδόν στο σύνολό της, ενώ εκκρεμεί η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Αριστοτέλη, όπως ονομάζεται πλέον στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης,

το Α.Τ. Ιερισσού.

Υπενθυμίζεται πως το 2013, μετά από τα γεγονότα που σημειώθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο των αντιδράσεων ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης αστυνομικής υπηρεσίας. Η εμπρηστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα και ο αναβρασμός στην τοπική κοινωνία οδήγησε την τότε πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ουσιαστικά στο «κλείσιμό» του.

6071E1B28DFBAC38058BB320C22C3E84

dsc00436

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας (Γ.Π.Α.Δ.Κ.Μ.) βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης και αξιολόγησης κατάλληλου κτιρίου στην Ιερισσό, όπου θα στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη. «Όπως προβλέπεται, ο κάθε χώρος που πρόκειται να φιλοξενήσει μία υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι απαραίτητο να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ορισμένες προτάσεις, οι οποίες εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή, θα επιθεωρηθούν από ειδικό κλιμάκιο και εφόσον μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος θα γίνει η αντίστοιχη επιλογή», εξηγούν στο halkidikifocus.gr οι υπεύθυνοι του Γραφείου Τύπου της Γ.Π.Α.Δ.Κ.Μ.

Στο μεταξύ, σε λειτουργία βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2017 ο Αστυνομικός Σταθμός Ουρανούπολης, ο οποίος στελεχώνεται από πέντε άτομα και στεγάζεται στο χώρο του καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας.

Όσον αφορά τα Αστυνομικά Τμήματα Αρναίας και Νέας Καλλικράτειας αναμένεται να μεταστεγαστούν σε νέα κτίρια. Το πρώτο σε κτίριο που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βρίσκεται επί της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ουρανούπολης, στην έξοδο της Αρναίας προς Παλαιοχώρι και απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Δασικών και Γεωργικών Συνεταιρισμών και από το αμαξοστάσιο της Δημοτικής Ενότητας Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ το δεύτερο στο κτίριο του πρώην Περιφερειακού Ιατρείου της Νέας Καλλικράτειας, έπειτα από παραχώρηση της Δημοτικής Κοινότητας και του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Η Ένωση Αστυνομικών

«Σίγουρα μας ενδιαφέρει η κτιριακή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, αλλά άμεση προτεραιότητα για εμάς αποτελούν οι τρέχουσες ανάγκες του προσωπικού, όπως η αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων, η καθαριότητα των υπηρεσιών, η αποζημίωση των εκτός έδρας μετακινήσεων και η εξόφληση των ήδη οφειλομένων χρημάτων προς το προσωπικό που προέρχονται από τις μετακινήσεις τους», δηλώνει στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χαλκιδικής, Γρηγόρης Αγγελίδης.

«Ταυτόχρονα, υπάρχουν και θεσμικά ζητήματα, όπως η υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με την αποκατάσταση των μισθών μας και η συνταγματική εναρμόνιση σύμφωνα με το λοιπό δημόσιο τομέα όσον αφορά τις εκτός έδρας μετακινήσεις μας. Είναι θέματα στα οποία θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις», υπογραμμίζει ο κ. Αγγελίδης.http://www.halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα