Ψίθυροι Καρδιάς: Αγνωστες ιστορίες-Τα απίστευτα σχόλια των Ρομά για τις ερωτικές σκηνές της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους

21:46 5/5/2019 - Πηγή: seleo
Εχουν περάσει 21 χρόνια από την σεζόν που το MEGA προέβαλε μια ιδιαίτερα για τα δεδομένα της εποχής δραματική σειρά. Τον έρωτα μιας Ρομά, της Ερατώς, για έναν... μπαλαμό, στους…

Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ξεκινούσε μια σειρά από σίριαλ βασισμένα ακριβώς σε αυτή την διαφορά κουλτούρας και πολιτισμών που σημείωσαν τεράστια επιτυχία έκτοτε. Οι «Ψίθυροι Καρδιάς» βέβαια, καθότι και το πρώτο εγχείρημα, αποτέλεσαν μια από τις πιο σαρωτικές επιτυχίες στην ιδιωτική τηλεόραση.

Μάλιστα, το σίριαλ με τον Απόστολο Γκλέτσο και την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στην πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση, κρατάει μέχρι σήμερα ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Επεισόδιο του σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς» άγγιξε ποσοστό τηλεθέασης 76,7%, που είναι και το υψηλότερο για πρόγραμμα ιδιωτικού σταθμού στην Ελλάδα.

Οταν οι Ρομά εγκατέλειψαν το γύρισμα στη σειρά «Ψίθυροι Καρδιάς»
Η σειρά έβαλε σε όλα τα σπίτια περισσότερο τις συνήθειες και τα έθιμα των Ρομά και είχε την ένθερμη υποστήριξή τους. Αρκετοί δε από αυτούς εργάστηκαν στη σειρά ως κομπάρσοι, καθώς τα γυρίσματα γίνονταν σε κάποιον καταυλισμό στα Ανω Λιόσια.

Ο Μανούσος Μανουσάκης θυμάται πως κάποιο γύρισμα είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Δευτέρας στα Ανω Λιόσια. «Είχαμε στήσει το γλέντι. Κρασί, κρέας στα τσουκάλια, ορχήστρα και ξαφνικά εκεί που ήμαστε στο ζενίθ της λήψης οι Ρομά φεύγουν!» λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μανούσος Μανουσάκης. «"Ρε παιδιά, πού πάτε;" τους ρωτάω. "Πάμε να δούμε το επεισόδιο στην τηλεόραση"» αναφέρει χαμογελώντας ο σκηνοθέτης. Το νέο επεισόδιο της σειράς «Ψίθυροι Καρδιάς» προβαλλόταν κάθε Δευτέρα και οι φανατικοί του σταμάτησαν το γύρισμα και υποχρέωσαν τον δημιουργό να τους περιμένει μέχρι να τελειώσει.

Το γλέντι του γάμου και τα γυρίσματα στους «Ψίθυρους Καρδιάς»
Τα ασυνήθιστα όμως περιστατικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν σταματούν εδώ. Ο Μανούσος Μανουσάκης θυμάται άλλο περιστατικό, όταν και η σκηνή απαιτούσε απόλυτη ησυχία. «Κάναμε ένα γύρισμα νυχτερινό με τον Θανάση Ζερβό, τον αδελφό της Ερατώς, σε πλήρη ησυχία. Ξαφνικά ακούμε στον συνοικισμό, στη διαπασών, να παίζουν τα όργανα» εξηγεί. Φυσικά το γύρισμα διακόπηκε και ο διευθυντής παραγωγής έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Απόστολος Γκλέτσος την περίοδο που γύριζαν τη σειρά «Ψίθυροι Καρδιάς» / Φωτογραφία: MEGA
«Ενας Τσιγγάνος είχε κλέψει μια κοπέλα, ο πατέρας έδωσε την ευχή του, αυτοί επέστρεψαν και αρραβωνιάζονταν» θυμάται ο Μανούσος Μανουσάκης που ανέλαβε ο ίδιος να λύσει το πρόβλημα. «Πάω στο τσαντίρι, τους εύχομαι και κάνουμε συμφωνία. Θα γυρίζω το πλάνο, θα το τελειώνω, θα τους κάνω σινιάλο, θα αρχίζουν αυτοί τα όργανα και τον χορό. Ετσι έγιναν και ο αρραβώνας και το γύρισμα» είπε.

Η ξεχωριστή σχέση του Μανουσάκη με τους Ρομά
«Την αγαπούσαν τη σειρά και μου έκαναν τα χατίρια» σχολιάζει ο Μανούσος Μανουσάκης για την εποχή που έπαιζαν οι «Ψίθυροι Καρδιάς». Μάλιστα, πολλές φορές οι Ρομά στα Ανω Λιόσια έκαναν παρατηρήσεις στον σκηνοθέτη για τον τρόπο που εξελισσόταν το σίριαλ.

«Η πιο συγκλονιστική ιστορία για μένα ήταν όταν η Τσιγγάνα ηρωίδα μου είχε φιληθεί με τον μπαλαμό και επιστρέφοντας στη σκηνή αγγίζει το κορμί της, ανακαλύπτοντας τον εαυτό της στον καθρέφτη. Πάω μετά στον συνοικισμό, με πιάνουν οι Τσιγγάνες, "ντροπή σου, Μανουσάκη, τι σκηνή ήταν αυτή;"» θυμάται ο Μανούσος Μανουσάκης.

Η επόμενη σκηνή ήθελε τον Γκλέτσο και την Παπαχαραλάμπους στην πρώτη τους ερωτική σκηνή. «Πού να τολμήσω;» θυμάται ο σκηνοθέτης και εξηγεί: «Λέω στον Γκλέτσο "θα κρατήσεις τα χέρια της Αννας Μαρίας και θα τη φιλήσεις στο κεφάλι". Προβάλλεται το επεισόδιο, πάω στα Λιόσια με τα πόδια μου να τρέμουν. Έρχονται οι Τσιγγάνες "έτσι μπράβο, ρε Μανούσο. Με άνδρα, όχι μόνη της"!». Οπως λέει ο Μάνουσος Μανουσάκης, τότε του πρότειναν συνωμοτικά εκεί που κοιταζόταν στον καθρέφτη η Ερατώ να την παρακολουθεί κρυφά ο Γκλέτσος.

Η άγνωστη Ερατώ που έγινε διάσημη σε μια νύχτα
Ο Μανούσος Μανουσάκης είχε εντοπίσει ένα χρόνο πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα την νεαρή και άπειρη Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Της είχε μάλιστα προτείνει να απορρίψει κάθε άλλη πρόταση για δουλειά ώσπου να ξεκινήσει τα γυρίσματα για τους «Ψίθυρους Καρδιάς».

Η ίδια η πρωταγωνίστρια της σειράς του ΑΝΤ1, «Η Επιστροφή» θυμάται πως από τη μια μέρα στην άλλη, ο κόσμος άρχισε να την χαιρετά στο δρόμο. «Δεν είχα κάνει άλλο ρόλο πριν την Ερατώ στους Ψίθυρους καρδιάς. Ήταν αυτός ο πρώτος μου ρόλος» ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη και συμπλήρωσε: «Στην αρχή με έπιασε μια αγοραφοβία, ήταν λίγο δύσκολο. Το ξεπέρασα πολύ μετά».

Για καιρό μετά το τέλος της σειράς, οι προτάσεις που δεχόταν έμοιαζαν πολύ με εκείνες του πρώτου ρόλου στους Ψίθυρους Καρδιάς που την ανέδειξε. Παρότι για την τεράστια επιτυχία του σίριαλ του MEGA πληρώθηκε με... ψίχουλα όπως είπε - καθότι πρωτοεμφανιζόμενη - η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αναγνωρίζει πως ο ρόλος της Ερατώς της άνοιξε τις πόρτες για υψηλότερα κασέ τα χρόνια που ακολούθησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα