Πέταξε με επιτυχία το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

09:15 23/12/2017 - Πηγή: seleo

Tο μεγαλύτερο αεροσκάφος στον πλανήτη βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη του πτήση. Ονομάζεται Stratolaunch και κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής του, τροχοδρόμησε με επιτυχία στο διάδρομο του απογείωσης του αεροδρομίου με ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Το αεροσκάφος έχει άνοιγμα φτερών 130 μέτρων,

αρκετά μεγαλύτερο από το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και φέρει έξι κινητήρες που ο καθένας ζυγίζει 4 τόνους.

Μόλις οι δοκιμές χαμηλής ταχύτητας ολοκληρωθούν με ασφάλεια, η εταιρεία θα ξεκινήσει την επόμενη

φάση των δοκιμών, η οποία θα περιλαμβάνει αυξημένες ταχύτητες.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις αναμένονταν για το 2016 και το 2017, αλλά διάφορες καθυστερήσεις δεν επέτραψαν την επιτυχή ολοκλήρωσή τους. Ωστόσο, η νέα ημερομηνία που έχει δοθεί για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών είναι το 2019.

Το αεροπλάνο αυτό αποτελεί όραμα του συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, που θέλει να λειτουργήσει ως μια γιγάντια πλατφόρμα στον ουρανό, επιτρέποντας την εκτόξευση δορυφόρων και την αποστολή υλικού στο διάστημα πιο γρήγορα και με χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

To Stratolaunch που ζυγίζει χωρίς φορτίο 250 τόνους αναμένεται να έχει συνολικό βάρος περίπου 650 τόνων, που σημαίνει ωφέλιμο φορτίο 400.000 κιλών, βάρος απλησίαστο για τα σημερινά αεροπλάνα.

{youtube}qo23j_putdA{/youtube}

www.perierga.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα