Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

20:47 14/4/2019 - Πηγή: seleo
Καλή εβδομάδα φίλοι μου! Τι μου γίνεστε; Κάποιος χάλια καιρός; Κάποια παγωνιά;

Κάποιες αλλεργίες παράλληλα, γιατί χρονολογικά υποτίθεται, ότι είναι και άνοιξη; Αν περνάω καλά; ΚΑΘΟΛΟΥ! Εσείς ελπίζω να περνάτε καλύτερα. Εγώ δεν μπορώ να διαχειριστώ πια αυτές τις κλιματικές αλλαγές, ούτε στον Αμαζόνιο να ήμασταν τέτοια καιρική αστάθεια. Και να ήμουνα σε ένα τροπικό νησί με εξωτικές παραλίες και κοκοφοίνικες να τον δεχτώ τον απαίσιο καιρό, αλλά όχι στην Θεσσαλονίκη, που βγαίνεις το πρωί ντυμένος Πάρος 2020

και γυρνάς το βράδυ ντυμένος Αράχοβα... ε δεν υποφέρετε. Σταματάω...τα είπα και ξεθύμανα! Καλή εβδομάδα λοιπόν συγχωριανοί μου, διαβάστε τις προτάσεις μου και περάστε καλά! Την γκρίνια αφήστε την σε μένα! (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram « https://www.instagram.com/nikosaggellis/ » και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :

Ταινία «Shazam!»: Η ταινία (διάρκειας 132 λεπτών) είναι μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής. Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν υπερήρωα, απλά χρειάζεται ένα ξόρκι για να τον κάνουμε να φανερωθεί. Ο Μπίλι Μπάτσον, χάρη στην βοήθεια ενός μάγου, κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη «SHAZAM» μεταμορφώνεται από 14χρονο αγόρι σε ενήλικα υπερήρωα. Ωστόσο, παρά το υπερβολικά ανεπτυγμένο σώμα του, μέσα στην ψυχή του παραμένει ακόμα παιδί, επομένως όπως είναι φυσικό, διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του, κάνοντας ό,τι θα έκανε κάθε έφηβος που θα αποκτούσε υπερδυνάμεις! Ωστόσο, όλα θα αλλάξουν, όταν θα χρειαστεί να μάθει να ελέγχει τις ικανότητες του, προκειμένου να νικήσει τις φονικές δυνάμεις του κακού, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του μοχθηρού Δρ. Σιβάνα. Θα τα καταφέρει; Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 4 Απριλίου του 2019.

Ταινία «After»: Η ταινία (διάρκειας 106 λεπτών) είναι μία αισθηματική κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής. Η ιστορία εστιάζει σε μία φοιτήτρια, την Τέσσα Γιάνγκ, η οποία παραμένει πιστή στον σχολικό της έρωτα. Όταν ξεκινά την πρώτη της χρονιά στο κολλέγιο, είναι απόλυτα προσηλωμένη στα μαθήματα και στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο, όλα θα αλλάξουν εντελώς, όταν θα γνωρίσει τον μυστηριώδη και αυθάδη Χάρντιν Σκοτ. Ο Χάρντιν είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Τέσσα κανονικά θα αγνοούσε, μέχρι που ένα βράδυ βρέθηκε μόνη της μαζί σε μία λίμνη. Έκτοτε, ξεκινά για την ίδια ένα διαφορετικό ταξίδι γεμάτο ελευθερία, έρωτα και νεανική τρέλα. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 11 Απριλίου του 2019.

Ταινία «Ντάμπο»: Η ταινία (διάρκειας 112 λεπτών) είναι επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής. Η συνεργασία της Disney με τον καταξιωμένο και πρωτοπόρο σκηνοθέτη Tim Burton, φέρνει στους κινηματογράφους την ταινία «Ντάμπο», η οποία παρουσιάζει αναλυτικά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, έχοντας φυσικά ως επίκεντρο ένα ελεφαντάκι, που μπορεί και πετάει. Στην κλασσική αυτή ιστορία της Disney, πρωταγωνιστές είναι η διαφορετικότητα, η οικογένεια, αλλά και η ανιδιοτελής αγάπη, η οποία πάντοτε στο τέλος καταφέρνει να κερδίσει. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου του 2019.

Παράσταση «Βρωμιά» στο θέατρο Τ: Το έργο «Η Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ γράφτηκε το 1991, σε μία περίοδο, που οι ρατσιστικές επιθέσεις ιδίως εναντίον των μεταναστών βρίσκονταν σε έξαρση. Δυστυχώς, το έργο αυτό τόσα χρόνια μετά παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Πιο συγκεκριμένα, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου η ευαισθησία έχει αντικατασταθεί με τη σκληρότητα, η αγάπη με το μίσος και ο σεβασμός με την ασέβεια. Εκεί στην ιστορία μπαίνει ο Σαντ, ένας Άραβας μετανάστης, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες παθογένειες της κοινωνίας, όπως οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και η ξενοφοβία, βιώνοντας ουσιαστικά την απόλυτη περιθωριοποίηση. Εν ολίγοις, η ιστορία αυτή με τρόπο γλαφυρό, μας μιλά για τον φόβο απέναντι στο ξένο και το διαφορετικό, ο οποίος μας λερώνει σταδιακά, αφήνοντας μας εν τέλει παντελώς «βρώμικους» και μόνους. (Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: από 1 έως 16 Απριλίου 2019, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: 10€ κανονικό 8€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικά Ατέλειες κάθε Δευτέρα κατά προτεραιότητα, Προπώληση εισιτηρίων: Ιανός (Αριστοτέλους 7) Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon (Φιλίππου 71) Ταμείο Θεάτρου Τ (Δευτέρα – Κυριακή, 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00), Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333).

Παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» στο θέατρο Αριστοτέλειον: Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του '60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη. Ουσιαστικά η διαχρονικότητα αυτού του έργου αποδεικνύει περίτρανα, ότι μια καλή κωμωδία δεν ξεθωριάζει ποτέ στον χρόνο, αγγίζοντας πάντα με τον ίδιο τρόπο τις ψυχές των ανθρώπων. (Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: από 5 έως 21 Απριλίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 20€, 15€).

Παράσταση «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως» στο θέατρο Άνετον: Η ομάδα mālum discordiae παρουσιάζει το πρώτο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού, με τίτλο «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπόλεως», ταιριάζοντας θεατρικά την δημοτική με την καθαρεύουσα και μεταφέροντας μας στο κατάστρωμα του θρυλικού Rio Grande, όπου ο ποιητής συναντά τη νεαρή Μάσιγγα και ένας ιδιότυπος έρωτας γεννιέται. (Διεύθυνση: θέατρο Άνετον, Μέρες: 15 και 16 Απριλίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο (μαθητικό/φοιτητικό, ΑμΕΑ, ατέλειες, άνω των 65) 5€ ομαδικά (άνω των 7 ατόμων, σύλλογοι, σχολεία).

Παράσταση «Τόσο κοντά» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Η παράσταση είναι μία ωμή κωμική εμπειρία, η οποία με μία σύγχρονη ματιά προσεγγίζει διάφορα θέματα, που αφορούν τον έρωτα και το ερωτικό παιχνίδι. Παρουσιάζει με τρόπο παραστατικό και συνάμα καλλιτεχνικό, το πώς οι άνθρωποι στο βωμό του έρωτα μπορούν να μετατραπούν σε άβουλα πιόνια, που κατευθύνονται από ένα ερωτικό γαϊτανάκι. (Διεύθυνση: θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Μέρες: Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος www.ntng.gr Τηλέφωνο: 2315 200 200).

Η Νατάσσα Μποφίλιου με την παράσταση «Ελληνικά διάφορα» στον Μύλο: Η σπουδαία αυτή καλλιτέχνιδα επιστρέφει στην πόλη, που τόσο πολύ την έχει αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, με ένα πρόγραμμα πολύ διαφορετικό από όσα μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Το πρόγραμμα λοιπόν, με τίτλο «Ελληνικά διάφορα» είναι η μίξη διάφορων κλασικών και διαχρονικών ελληνικών επιτυχιών, τις οποίες θα τις ακούσουμε live εκτελεσμένες από την μοναδική φωνή της Νατάσσας Μποφίλιου. (Διεύθυνση: πολυχώρος Μύλος, Μέρες: 6, 13 και 20 Απριλίου 2019, Ώρα: 22:00, Εισιτήρια: Εισιτήρια όρθιων θεάματος: 12€ Εισιτήρια καθήμενων θεάματος: 15€ Καθήμενοι Α ζώνης ελάχιστη κατανάλωση: 20€ το άτομο Καθήμενοι Β ζώνης ελάχιστη κατανάλωση: 15€ το άτομο Όσοι αγοράζουν εισιτήρια καθήμενων πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο κρατήσεων 2310.510081 για να τακτοποιήσουν την κράτησή τους, Σημεία προπώλησης: viva.gr Σάρωθρον (Λαδάδικα, Κατούνη 17 - 2310.538282) Ηλιοτρόπιο (Πλατεία Ναυαρίνου 14 - 2310.278515) Διώροφον (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 - 2310.453998) Jollity (Εύοσμος, Παύλου Μελά 25 - 2310.759409).

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Fix Factory of Sound: Ο σπουδαίος ερμηνευτής, Σωκράτης Μάλαμας, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει αφήσει το δικό χαρακτηριστικό στίγμα στον χώρο της μουσικής και του θεάματος, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα για ακόμα μία φορά επιστρέφει στο Fix Factory of Sound. Εάν, θέλεις λοιπόν να απολαύσεις μία βραδιά γεμάτη συναισθήματα και διαχρονικές μελωδίες, τότε σίγουρα δεν πρέπει να το χάσεις. (Διεύθυνση: Fix Factory of Sound, Μέρες: από 30 Μαρτίου έως 20 Απριλίου 2019, Ώρα: 22:30, Εισιτήρια: Όρθιοι: 12€ προπώληση - 14€ ταμείο Καθήμενοι Πάσα: 15€ /άτομο Τραπέζια: 17€/άτομο Ελάχιστη κατανάλωση καθήμενων: 7€(ποτό), Τηλέφωνο Επικοινωνίας και κρατήσεων: 2310.500670).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
θεσσαλονικη, εβδομαδα, σπιτι, tim burton, καιρος, ντραμς, instagram, https, shazam, disney, tim, burton, ελλαδα, θεατρο, εισιτήρια, αμεα, rio, σχολεια, live, viva, fix, factory, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, instagram, burton, μιλα, αμεα, ιανος, μουσικη, μυλος, νησι, πειραιως, προγραμμα, σωκρατης, σωκρατης μαλαμας, τηλεφωνο, ωρα, rio, αγαπη, αλλεργιες, αποκαλυψη, απλα, ατομο, βοηθεια, βραδια, βραδυ, γεωργιου, δευτερα, διηγημα, δυστυχως, εγινε, εισιτήρια, ελευθερια, ερχεται, ιδια, ιδιο, κρατικο, κωμωδια, μαλαμας, ματια, μιξη, μισος, ναυαρινου, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, ουσιαστικα, παιδι, παρος, πεμπτη, πιστη, πρωταγωνιστες, πρωι, ψυχη, σαββατο, σεβασμος, σιγουρα, συγκεκριμενα, σκηνοθεσια, σναιντερ, σωμα, στιγμα, συλλογοι, τυπος, τρελα, φυσικα, φοιτητρια, φυσικο, φωνη, φορα, αγορι, μποφιλιου, disney, factory, φιλοι, fix, https, ξορκι, κωνστανταρας, κυριακη, μια φορα, παιχνιδι, ποιητης, πληροφοριες, ψυχολογος, σκηνη, ταξιδι, tim, tim burton, θεματα, viva, viva.gr, ξεκινησε, ψυχες
Τυχαία Θέματα