Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι αυτή την εβδομάδα

21:03 14/10/2018 - Πηγή: seleo
Καλημέρα σας ή και καλησπέρα σας, για ακόμα μία εβδομάδα! Που σας πετυχαίνω; Πηγαίνει και η δική σας ζωή κατά γράμμα γεμάτη επαγγελματικές επιτυχίες, συναισθηματική ευφορία και οικονομική ευμάρεια; (Τα…

Αν όντως η ζωή σας είναι έτσι, σας δίνω λίγα δευτερόλεπτα για να αποχωρήσετε από αυτή την ατζέντα, γιατί η ζωή μου βρίσκεται ένα βήμα μακριά από το mental breakdown, οπότε μπορώ εύκολα να βρω που μένετε! (Πλάκα κάνω βρε! Μην μου κάνετε περιοριστικά μέτρα, τουλάχιστον όχι ακόμα!). Κατά τα άλλα ξέρετε τα γνωστά, η Θεσσαλονίκη

και αυτή την εβδομάδα φροντίζει για όλους εμάς τους πάντα ανήσυχους (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ), πραγματοποιώντας πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τι περιμένεις; Διάβασε τις προτάσεις μου και ξεκίνα τις εξόδους, γιατί το πολύ μέσα βλάπτει εσάς και τους γύρω σας! Αυτά, καλή εβδομάδα!:

Ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται»: Η ταινία (διάρκειας 135 λεπτών) είναι ένα μουσικό δράμα αμερικανικής παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα σύγχρονο remake του κλασικού έργου «A Star is a born». Ο καταξιωμένος μουσικός της country Τζάκσον Μέιν βυθίζεται συνεχώς στις καταχρήσεις όπως το αλκοόλ, ωστόσο η ζωή του θα ανατραπεί ολοκληρωτικά, όταν θα γνωρίσει την ταλαντούχα Άλι. Εκείνη έχει αρχίσει να εγκαταλείπει το όνειρό της για να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, μέχρι που ο Τζακ την βάζει στον κόσμο της δόξας και της μουσικής καταξίωσης. Η ζωή τους φαντάζει ονειρική, ωστόσο όλα θα αρχίσουν να καταρρέουν, όταν ο Τζακ, παλεύοντας με τους δικούς του δαίμονες δεν μπορεί να διαχειριστεί την επιτυχία της Άλι. Η πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα έγινε στις 4 Οκτωβρίου 2018.

Ταινία «ALPHA»: Η ταινία (διάρκειας 96) είναι μία περιπέτεια με αρκετά στοιχεία δράματος αμερικανικής παραγωγής. Η ταινία διαδραματίζεται χρονικά στην τελευταία Εποχή των Παγετώνων και παρουσιάζει εξαιρετικά παραστατικά την δημιουργία σχέσεων μεταξύ του ανθρώπου και των ζώων. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας η ιστορία ενός μικρού αγοριού, το οποίο επειδή τραυματίζεται στη διάρκεια του πρώτου του κυνηγιού με τη φυλή του αναγκάζεται να μάθει να επιβιώνει μόνο του. Στην προσπάθεια αυτή μάλιστα, αρχίζει σταδιακά να εξημερώνει έναν μοναχικό λύκο. Οι δυο τους τελικά μαθαίνουν να λειτουργούν σαν μία ομάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που κρύβει η φύση. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 11 Οκτωβρίου 2018.

Ταινία «Ανυπάκοη»: Η ταινία (διάρκειας 114 λεπτών) είναι ένα δράμα αγγλικής, ιρλανδικής και αμερικανικής παραγωγής. Η εξοστρακισμένη Ronit είναι μία γυναίκα, η οποία ζει στην Νέα Υόρκη, όντας εκδιωγμένη από την ίδια της την οικογένεια. Ωστόσο επιστρέφει στο Λονδίνο για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Εκεί θα ξανασυναντήσει την παιδική της φίλη Esti, που είναι πια παντρεμένη με τον διάδοχο του πατέρα της. Μετά την συνάντηση τους ένα πάθος απαγορευμένο και πολύ καλά κρυμμένο θα επιστρέψει πιο δυναμικά από ποτέ. Τότε και οι δύο θα βρεθούν αντιμέτωπες με την αυστηρή ορθόδοξη κοινότητα των Εβραίων. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 4 Οκτωβρίου 2018.

Παράσταση «After the campsite» στο Βασιλικό θέατρο: Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση - project «After the Campsite: Από δω κι εμπρός» σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα. Η παράσταση αυτή αντλεί την έμπνευση της από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια των νεαρών προσφύγων και έχεις ως στόχο να αναδείξει την θέληση του ανθρώπου για ζωή, καθώς όσο μακριά και αν τον οδηγήσουν οι συνθήκες ο άνθρωπος πάντα θα καταφέρνει να προσαρμοστεί, προκειμένου να επιβιώσει. (Διεύθυνση: Βασιλικό θέατρο, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ).

Παράσταση «Η κυρία Ντάλαγουεη» της Βιρτζίνια Γουλφ στο θέατρο Αυλαία: Η παράσταση μας παρουσιάζει την ιστορία της Κλαρίσσα Ντάλογουεϊ, μίας γυναίκας ανώτερης κοινωνικής τάξης η οποία μάχεται συνεχώς με τον εσωτερικό εαυτό της, ψάχνοντας την γαλήνη, καθώς τα φαντάσματα των λαθεμένων αποφάσεων του παρελθόντος δεν την αφήνουν να ηρεμήσει. Η Βιρτζίνια Γουλφ καταφέρνει με τρόπο αριστοτεχνικό να δημιουργήσει περίπλοκα ανθρώπινα ψυχογραφήματα, παρουσιάζοντας και στηλιτεύοντας την θέση της γυναίκας, μέσα από τα προσωπικά βιώματα της ίδιας. (Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος & 13€ μειωμένο (φοιτητικό- ανέργων), Προπώληση: στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr).

Παράσταση «Γυάλινος κόσμος» στο θέατρο Τ: Ο Γυάλινος κόσμος είναι το πιο αυτοβιογραφικό και ρεαλιστικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, όπου αντλεί γεγονότα αυτούσια από την προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια της παραμονής της οικογένειάς του, στο Σαιντ Λιούις. Στο πρόσωπο της δυναμικής αλλά κολλημένης στο παρελθόν Αμάντας, όπως και σ’ αυτό της εύθραυστης Λώρας, ο Τένεσι Ουίλιαμς αποτυπώνει χαρακτηριστικά τόσο της μητέρας του Εντουΐνας, όσο και της αδερφής του Ρόουζ, που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και το 1938 και υποβλήθηκε σε λοβοτομή. (Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: Κυριακή (19:00) Δευτέρα: (21:30) Τρίτη (21:30) Παρασκευή (21:30) Σάββατο (21:30), Εισιτήρια: 14€ κανονικό 12€ φοιτητών & άνω των 65 10€ ανέργων, ΑΜΕΑ & ατέλειες 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη, Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333).

Ο Πάνος Μουζουράκης στο Fix Factory of Sound: Ο Πάνος Μουζουράκης μετά τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του επιστρέφει για ακόμα μία φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την μουσική παράσταση «That’s Life». Επιστρέφοντας λοιπόν, από τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις, αλλά και από την διαμονή του στην Αμερική, έρχεται για να μας προσφέρει μία εμφάνιση γεμάτη μελωδίες, τόσο σύγχρονες, όσο και πιο κλασσικές, μέσω των επιτυχημένων διασκευών που κάνει. (Διεύθυνση: Fix Factory of Sound, Μέρα: 20 Οκτωβρίου 2018, Ώρα: 22:30, Εισιτήρια: 13€ (προπώληση) 15€ (ταμείο) 23€ (καθήμενοι με ποτό).

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στο Mylos Club: Ο Μιχάλης Τζουγανάκης, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση προς τιμήν των θεσσαλονικιών θαυμαστών του, προκειμένου να τους προσφέρει ένα live γεμάτο ενέργεια, χορό και φυσικά παραδοσιακούς ήχους. Άλλωστε αυτό, που τον κάνει ξεχωριστό, είναι ότι καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο να συνδυάζει αρμονικά την κρητική μουσική με πιο σύγχρονους και μοντέρνους ήχους, καθιστώντας την πάντα επίκαιρη. (Διεύθυνση: Ανδρέου Γεωργίου 56, Τηλέφωνο: 2310510081, Μέρα: 20 Οκτωβρίου 2018, Ώρα: 22:30, Εισιτήρια: Είσοδος: 10€).

Salonica Comedy Festival στο θέατρο Αθήναιον: Η πόλη μας, που παραδοσιακά στηρίζει κάθε μορφή τέχνης, είναι πανέτοιμη για να υποδεχθεί το Salonica Comedy Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Αθήναιον από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν πάνω από 40 ανερχόμενοι καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό. Στόχος του φεστιβάλ είναι, φυσικά η ανάδειξη τεχνών, όπως το stand-up comedy, αλλά και η ψυχαγωγία του φιλότεχνου κοινού της Θεσσαλονίκης. (Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35, Μέρες: από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018, Ώρα: 20:00, Εισιτήρια: στο viva.gr).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
θεσσαλονικη, εβδομαδα, σπιτι, δραμα, star, ελλαδα, alpha, νέα, κηδεία, θεατρο, project, εισιτήρια, κθβε, viva, αμεα, fix, factory, life, εμφάνιση, club, live, festival, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, αμεα, αυλαια, βημα, γυναικα, λονδινο, λοβοτομη, μουσικη, ονειρο, σχιζοφρενεια, τηλεφωνο, ωρα, star, αθηναιον, αλκοολ, αμερικη, ανθρωπος, ατζεντα, βιρτζινια γουλφ, βρισκεται, γεγονοτα, γεωργιου, γινει, γραμμα, δαιμονες, δευτερα, δικη, εγινε, ευκολα, εισιτήρια, εμπνευση, ενεργεια, εμφάνιση, εποχη, επιτυχια, ερχεται, ευφορια, ζωη, ζωη μου, ζωων, κηδεία, ιδια, η δικη, καλημερα, κυρια, κρατικο, λεωφορος, μακρια, μορφη, νεα υορκη, ξερετε, ομαδα, παντα, οικογενεια, οντας, παθος, ροουζ, σαββατο, συγκεκριμενα, σκηνοθεσια, συγχρονο, τζουγανακης, τραγουδιστρια, τριτη, φαντασματα, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φορα, χρονικα, club, εμφανισεις, festival, factory, fix, γυαλινος κοσμος, project, κυριακη, μια φορα, μπροστα, viva, βιωματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα