Μακεδονία, ΟΑΣΘ, Εκλογές: Όλα όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ

16:25 16/9/2018 - Πηγή: seleo
Συνέχισε και στη συνέντευξη τύπου, την επίθεση του προς τον ΟΑΣΘ, ο Κυρίακος Μητσοτάκης. «Η κατάσταση ειναι

τραγική. Σίγουρα είναι χειρότερη από το προηγούμενο καθεστώς, το οποίο επίσης είχε προβλήματα. Είχα προειδοποιήσει ότι η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, από όσα θα έλυνε. Δεν αποκλείεται μάλιστα το όλο σύστημα να καταρρεύσει εντός των επόμενων ημερών» είπε και σημείωσε πως το 2019 απελευθερώνονται έτσι κι αλλιώς οι αστικές συγκοινωνίες

και θα δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους παρόχους να εκτελούν συγκοινωνιακό έργο.

Δήλωσε ανοιχτός σε συγκλίσεις για συνεργασίες, αν την επόμενη ημέρα μετά τις εθνικές είναι Πρωθυπουργός. Αποκλείοντας μόνο την συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε σύγκριση με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα. Ο κ. Τσίπρας μοιράζει τη φτώχεια με επιδόματα σε όλους. Τώρα θέλει να μειώσει φόρους, όμως δεν μίλησε για το συμμάζεμα του κράτους. Ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα δύο σχέδια. Εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο για την ανάταξη της χώρας κι όχι σε προτάσεις για κάποιες κοινωνικές ομάδες».

Σχετικά με την πρόταση σου του για την διαχείρηση του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, σημείωσε: «Μέχρι το 2021 η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από τους ίδιους τους δήμους. Ταυτόχρονα θα κοπούν οι κρατικοί πόροι στους δήμους. Αν ο κάθε Δήμος θα θέλει να αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα λογοδοτεί στους πολίτες για τον λόγο που το κάνει».

Έπειτα από ερώτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τον χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκα» και «λαϊκιστής» προς το πρόσωπο του, από τον Αλέξη Τσίπρα. «Στη νέα έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη, δίπλα στη λέξη «λαϊκιστής» υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος, ο οποίος λέει ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία και συνεχίζει να παρέχει στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ που θα την ψηφίσει.

«Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην περάσει αυτή η συμφωνία. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Αν μεσολαβήσουν εκλογές δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία την επόμενη μέρα. Αν όμως κυρωθεί, το ζήτημα του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει. Κυρωμένη συμφωνία δεσμεύει τη χώρα, να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο» είπε για το Σκοπιανό ο πρόεδρος της ΝΔ. Ωστόσο, άφησε αδιευκρίνιστο την πρόταση της ΝΔ για το όνομα που θα προτείνει για την πΓΔΜ. «Παρότι δεν μου αρέσει καθόλου η συνθέτη ονομασία, το βασικό πρόβλημα είναι η εθνικότητα και η γλώσσα. Αφού υπάρχει μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα στην συμφωνία, είναι θέμα χρόνου μετά η χώρα αυτή να ονομάζεται σκέτο «Μακεδονία».

Όσο για τα χρίσματα που θα δώσει σε δήμους και περιφέρειες για της αυτοδιοικητικές εκλογές, δήλωσε πως ακόμα δεν είναι σε θέση να απαντήσει ακόμα. «Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξουμε συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδέσμους. Δεν σημαίνει όμως ότι θα στηρίξουμε ανθρώπους μόνο που προέρχονται από την ΝΔ. Σχετικά σύντομα θα ανακοινώσουμε τις προθέσεις μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξάφνιασε και με την δήλωση του πως στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, θα υπάρχουν πρόσωπα από την καντροαρσιτερά αλλά και την αριστερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα