Καταγγελία στο Seleo: Έκοψαν δέντρα για να βάλει τραπεζοκαθίσματα κατάστημα στη δυτική Θεσσαλονίκη - Τι απαντάει ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης (ΦΩΤΟ)

15:10 3/8/2018 - Πηγή: seleo
Την κοπή δέντρων, ώστε να «απλώσει» τραπεζοκαθίσματα κατάστημα, καταγγέλλει αναγνώστης στο Seleo.

Στην οδό Χαλκίδη 38, στην Επτάλοφο του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, υπήρχαν δυο δέντρα, τα οποία κόπηκαν πρόσφατα. Μάλιστα, στη θέση που υπήρχε το ένα δέντρο, η τρύπα κλείστηκε με μπετό και έχει πλακοστρωθεί.

Στην συγκεκριμένη οδό, αναμένεται να ανοίξει νέο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναγνώστης του Seleo και δημότης του

δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, καταγγέλλει πως ο δήμος έκοψε τα δέντρα, ώστε το νέο κατάστημα να μπορεί να βάλει τραπεζοκαθίσματα στο πεζόδρομο.

Η καταγγελία:

«Πριν από λίγους μήνες τα δέντρα στην οδό Χαλκίδη 38 στην Επτάλοφο του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, όπως θα δείτε και εσείς στις Φώτο ήταν καλά! Ξαφνικά και λίγο πριν ανοίξει το συγκεκριμένο καφέ και ενώ μέσα γίνονταν εργασίες ξεράθηκαν όλος περιέργως και τυχαίως μονό αυτά τα δυο έργα, ακριβώς απ έξω από το μαγαζί.

Ο δήμος φρόντισε σε μικρό χρονικό διάστημα να τα κόψει και σήμερα δεν ξέρω (προφανώς ο Δήμος αφού είναι σε κεντρικό σημείο) αντί να τα αντικαταστήσει με αλλά έριξε τσιμέντο και έβαλε πλάκες!!!Το ίδιο θα κάνει και αύριο πιθανόν με το δεύτερο κομμένο δέντρο και αμέσως θα δώσει και άδεια για τραπεζοκαθίσματα. Δυστυχώς ένα μαγαζί μιας καινούργιας αλυσίδας… καταστρέφει δέντρα για να πουλάει καφέδες. Η εικόνα στο σημείο είναι άθλια. Δεν έχω κανένα συμφέρον από τα καθίσματα και ούτε με νοιάζει ποσά θα οικονομήσει ο τύπος. Αυτό που θέλω είναι, αφού είναι αδύνατον να αποδείξεις την ενοχή των δραστών τουλάχιστον να μπουν νέα δέντρα στα σημεία. Τι θα γίνει δηλαδή αν όλοι κάνουν το ίδιο και ξεράνουν τα δέντρα...»

Τα δέντρα πριν κοπούν

Η σημερινή εικόνα στην οδό Χαλκίδη 38

Η απάντηση του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Από τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, υποστηρίζουν ότι το ένα δέντρο ξεράθηκε και στο άλλο ο κορμός του ήταν κούφιος.

«Πράγματι εκεί βρίσκονταν δυο δέντρα. Το ένα ήταν μια ακακία, που ενώ φαινόταν εύρωστη, ο κορμός μέσα ήταν κούφιος. Αυτό φαίνεται και τώρα, καθώς ο κομμένος κορμός είναι εκεί. Το άλλο δέντρο που κόπηκε, ήταν ξερό» δηλώνει στο Seleo η Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Κατερίνα Φωτέα.

Η κ. Φωτέα, για το αν θα φυτευτούν ξανά δέντρα στο σημείο αναφέρει: «Δεν γνωρίζω ακόμα πότε θα φυτεύει κάτι. Ο ένας κορμός είναι εκεί, το άλλο ναι, έχει βγει ολόκληρο και έχει πλακοστρωθεί, γιατί είχε βγει το πρέμνο και δεν μπορούσε να φυτευτεί δέντρο στο ίδιο σημείο».

Όσο για τους ισχυρισμούς πως τα δέντρα κόπηκαν για να βγάλει τραπεζοκαθίσματα το νέο κατάστημα η Κατερίνα Φωτέα το διαψεύδει και δηλώνει: «Και δέντρο να ήταν εκεί, τραπεζοκαθίσματα αν χρειαζόντουσαν, θα δινόντουσαν.Τα τραπεζοκαθίσματα, ακολουθούν την κανονιστική απόφαση χρήσης κοινόχρηστων χώρων του δήμου».

Keywords
Τυχαία Θέματα