Γ.Μαγκριώτης: Η Πυροσβεστική είναι σε ετοιμότητα για ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι

19:31 2/7/2019 - Πηγή: seleo
Ο Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης πραγματοποίησε

σήμερα επίσκεψη στην Περιφερειακή διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συζήτησε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των συναρμόδιων φορέων του Δημοσίου. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μαγκριώτης, τόνισε:

«Υπάρχει σχεδιασμός και επιχειρησιακή ετοιμότητα, όμως εάν τα φαινόμενα ξεπεράσουν ένα όριο, δύσκολα θα μπορέσει η Υπηρεσία να ανταποκριθεί με απόλυτο τρόπο.

align="justify">Δυστυχώς, 21 χρόνια μετά την ανάθεση στην Πυροσβεστική της δασοπυρόσβεσης, ο οργανισμός της υπηρεσίας δεν έχει αλλάξει για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες.

Ο εξοπλισμός είναι οριακά επαρκής, όμως ιδιαίτερα τα εναέρια μέσα δεν επαρκούν.

Το πρόβλημα του συντονισμού των συναρμόδιων φορέων, σε πραγματικό επιχειρησιακό χρόνο, παραμένει οξύ.»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας ΟΛΘ ΑΕ και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων είχε επίσης σήμερα οκ. Γιάννης Μαγκριώτης. Μετά την συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:

«Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της κοινοπραξίας πού ανέλαβε το λιμάνι Θεσσαλονίκης προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης παραχώρησης.

Στα τέλη του 2022, όπως μού τόνισε ο κ. Θεοφάνης θα έχει ολοκληρωθεί η μεγάλη επένδυση των 130 εκ ευρώ για την εμβάθυνση και επέκταση του 6ου προβλήτα.

Σημαντικός επίσης είναι ο σχεδιασμός της διοίκησης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του χύδην φορτίου.

Δεν είναι το ίδιο συνεπής όμως η κυβέρνηση, γιατί ακόμη δεν έχει βρει τους πόρους για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης του ΟΛΘ με τους αυτοκινητοδρόμους, τον ΠΑΘΕ και την ΕΓΝΑΤΙΑ.

Ακόμη χειρότερα δεν έχει προχωρήσει ούτε η μελέτη για την υπέργεια σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ο βασικός αναπτυξιακός βραχίονας της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και η πόλη χάνει ευκαιρίες που δεν ξέρει κανείς, άν θα υπάρξουν στο μέλλον, αφού οι ανταγωνιστές μας δεν μας περιμένουν.

Ελπίζω μετά τις εκλογές να τρέξουν όλα πιο γρήγορα.

Η βιώσιμη εξωστρεφής ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και η κοινωνική συνοχή της, είναι ο μεγάλος μας στόχος.»

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > seleo