Έτσι θα στολιστεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα

19:17 1/11/2018 - Πηγή: seleo
Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα.

Ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλεξάνδρος Μπαρμπουνάκης και ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας επιμελήθηκαν τις φετινές εκδηλώσεις.

Στις 29 Νοεμβρίου θα ανάψει του χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 20 μέτρων, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ θα τοποθετηθεί και φάτνη.

Το βράδυ της εκδήλωσης θα έχει συναυλία ο Γιώργος Σαμπάνης.

Την παραμονή των Χριστουγέννων θα γίνει μια συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της πόλης. Την παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 21:00 θα στηθεί ένα μουσικό πάρτι τεσσάρων ωρών, ενώ στη σκηνή θα ανέβουν οι Μπλε και ο Μύρωνας Στρατής.

Tρία θεματικά σπιτάκια, αλλά και το σπίτι του Άγιου Βασίλη, το οποίο θα είναι 130 τ.μ. μαζί με το ταχυδρομείο, θα τοποθετηθούν στην πλ.Αριστοτέλους. Επίσης, στο σημείο θα υπάρχει ένα καρουζέλ, δίπατο 64 θέσεων και ένα μικρό τρενάκι.

Ο μπλε ουρανός θα ξαναφωτίσει και φέτος την Αγ. Σοφίας, το Πεφταστέρι θα βρεθεί και πάλι στην οδό Φιλικής Εταιρίας, ενώ έντονος προβλέπεται να είναι και ο φωτισμός σε Προξένου Κορομηλά, Λ. Νίκης, Β. Όλγας και Γρ. Λαμπράκη.

Φορείς της πόλης ζήτησαν από τους δυο αντιδημάρχους, σε συνάντηση που είχαν, να φωτιστούν τα δέντρα πάνω από την Εγνατία και πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, αίτημα που έγινε δεκτό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις φέτος θα φτάσει τις 100.000 ευρώ.Το σχέδιο του δήμου αναμένεται να εγκριθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα