Έτοιμος ο ...νέος Άκης; Ο κορυφαίος πρώην υπουργός, που ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα της ανακριτρίας

07:49 17/7/2018 - Πηγή: seleo
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αν κάποιος έλεγε, ακόμη και ως αστείο, πως θα έρθει η εποχή που ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα έβγαινε από τη φυλακή μετά από πολυετή κάθειρξη,…

ο Γιάννος Παπαντωνίου θα καλούνταν σε ανάκριση για κακούργημα, σίγουρα θα είχε μια θέση στον προθάλαμο ψυχίατρου. Αρκούσε, άλλωστε, να κοιτάξει κανείς τα υπουργικά έδρανα, τη διάταξη δηλαδή στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Σημίτη, για να αδυνατεί ακόμη και να το διανοηθεί: παρολίγον

πρωθυπουργός ο ένας και πρωτοκλασάτος υπουργός, τσάρος της οικονομίας ο άλλος, που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ.

Κοινό σημείο οι θητείες τους στο υπουργείο Άμυνας, αυτές που φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης για να βρεθούν σήμερα ενώπιον των δημόσιων αρχών. Και σε αυτό όμως η χρονική σειρά είναι αντίστοιχη, αφού όπως ο ένας διαδέχτηκε τον άλλο, έτσι και τώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος φαίνεται πως σιγά σιγά κλείνει τις παρτίδες του με τη δικαιοσύνη, στιγματισμένος ηθικά και ποινικά, ο Γιάννος Παπαντωνίου ανοίγει το πιο δύσκολο, όπως φαίνεται, κομμάτι της ποινικής του εκκρεμότητας. Κι αυτό γιατί η κλήση προς απολογία εμπεριέχει τον κίνδυνο για τον πρώην υπουργό, να αντιμετωπίσει ακόμα και το ενδεχόμενο της προσωρινής κράτησης.

Κακούργημα

Καυτό δικαστικό καλοκαίρι λοιπόν, και πιο καυτό Φθινόπωρο, προοιωνίζεται η κλήση σε απολογία ενός προσώπου που πολλά χρόνια τώρα απασχολεί τα ΜΜΕ αλλά και δημόσιες αρχές της χώρας μας αλλά ουδέποτε μέχρι τώρα είχε με τόσο επίσημο τρόπο (πλην των υποθέσεων πόθεν έσχες) εμπλακεί με τη δικαιοσύνη. Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και του επίκουρου ανακριτή Γιώργου Ευαγγέλου, στις 25 Ιουλίου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που αφορά προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων τα οποία φέρουν την υπογραφή του, επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και για τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και της συζύγου του.

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία χειρίζεται το σύνολο των δικογραφιών που εκκρεμούν σε βάρος του πρώην υπουργού, τον καλεί σε απολογία ενώ ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα