Χωρίς φανάρια το καλοκαίρι του 2019 η Νικήτη

16:00 29/11/2017 - Πηγή: seleo

Μέχρι το καλοκαίρι του 2019 δεν θα υπάρχουν φανάρια στην Νικήτη Σιθωνίας, καθώς θα δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό με την κατασκευή τεσσάρων κυκλικών κόμβων. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί λύση στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα των φαναριών της Νικήτης που παρουσιάζεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα την περίοδο του καλοκαιριού. Αυτό τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Πρακτορείο 104,9fm ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.

Να επισημάνω ότι η ευθύνη του δρόμου ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα ο δήμος, άρα δεν έχει αρμοδιότητα για το κυκλοφοριακό. Όταν όμως περνάει ο οδηγός από το σημείο και ταλαιπωρείται τα ρίχνουν στο δήμο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια συμφωνήσαμε να δοθεί η αρμοδιότητα στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης για την κατασκευή των κυκλικών κόμβων, τόνισε ο κ. Τζίτζιος που αποκάλυψε πως: υπάρχει προϋπολογισμός 4 εκατομμυρίων ευρώ για τα φανάρια της Σιθωνίας. Ετοιμάζουμε μελέτη για τους τέσσερις κόμβους. Θα γίνει ένας κόμβος πριν την Νικήτη, ένας στα φανάρια της Νικήτης και δύο μετά την Νικήτη προς Μαρμαρά. Μέχρι το τέλος του χειμώνα θα δημοπρατήσουμε το έργο και θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι το 2019. Η σύμβαση του έργου πιθανόν θα υπογραφεί προς τα τέλη της άνοιξης?.

Ο ίδιος πάντως τόνισε πως η περιοχή θέλει νέο δρόμο. Ο κυκλοφοριακός φόρτος της περιοχής είναι μεγάλος και δεν μπορεί να αντέξει μεγάλο όγκο αυτοκινήτων. Χρειάζεται ένας νέος οδικός άξονας, που θα πρέπει να ξεκινάει από τα Μουδανιά?, ολοκλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα