Άρχισε το τριήμερο με τις εντυπωσιακές επιδείξεις αεροσκαφών στην Καβάλα (ΦΩΤΟ)

16:47 30/6/2018 - Πηγή: seleo
Την Παρασκευή, άρχισε το 7ο Kavala AirSea Show.

Tο Kavala AirSea Show έχει σταθερό κοινό, το οποίο αυξάνεται κάθε έτος, αλλά και σταθερές συμμετοχές. Όπως, το διάσημο στο χώρο των αεροπορικών επιδείξεων σμήνος από τη Λετονία, με την ονομασία Baltic Bees, που ήρθε στην Καβάλα για τρίτη χρονιά. Οι πιλότοι του σμήνους των “Μελισσών της Βαλτικής”, όπως λέγονται στην ελληνική γλώσσα, ήταν και φέτος

εντυπωσιακοί προσφέροντας όμορφο θέαμα, με τις δύσκολες φιγούρες στον ουρανό, στο κοινό που παρακολούθησε την 1η ημέρα του show στην παραλία, αλλά και σε άλλα σημεία της Καβάλας. Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018, οι θεατές κατέκλυσαν τα καφέ και τα άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, για να απολαύσουν το ρόφημα και τις επιδείξεις των αεροσκαφών.

Στις σταθερές συμμετοχές, επίσης, είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα η πολεμική αεροπορία, με τα αεροσκάφη F16 “Ζευς”, Τ6 “Δαίδαλος” και η αεροπορία στρατού, με το επιθετικό ελικόπτερο “Απάτσι”. Οι πιλότοι των αεροσκαφών αυτών απέσπασαν και φέτος το θερμό χειροκρότημα των θεατών, που αποτελεί την αναγνώριση του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, του αξιόμαχου και της σπουδαιότητας της αποστολής τους, που είναι η προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου από οποιαδήποτε απειλή. Το “στρατιωτικό σκέλος” του show περιλάμβανε, ακόμα, την επίδειξη δύο ελικοπτέρων τύπου “Χιούι” της αεροπορίας στρατού και (ελεύθερη) πτώση αλεξιπτωτιστών στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης!

Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στη διοργάνωση τέσσερις βετεράνοι ιταλοί πιλότοι, που αποτελούν το σμήνος “Μπλε Κίρκη”, οι οποίοι συνεχίζουν να πετούν ως παρέα κι επειδή αγαπούν ιδιαίτερα την αεροπορία. Τις αεροπορικές επιδείξεις έκλεισε ο εξαιρετικός Δημήτρης Βερελής, ένας “βιρτουόζος” χειριστής ελικοπτέρου και πολύ έμπειρος στον τομέα αυτό. Η ολιγόλεπτη συνομιλία του στον αέρα, πάνω από το λιμάνι “Απόστολος Παύλος”, με το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου “Απάτσι”, είναι από τις ξεχωριστές στιγμές του show.

Πλήθος επισκεπτών, ακόμα, περιγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης που λειτουργεί στο χώρο στάθμευσης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, ενώ μετά το show ακολούθησε πάρτι στην παραλιακή λεωφόρο. Οι θεατές αναμένεται να είναι περισσότεροι το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 και το πρόγραμμα των επιδείξεων πιο πλούσιο. Την παρακολούθηση των δρώμενων κάνουν πιο ευχάριστη, η Έμυ Καμπουρίδου και ο Γιάννης Σερβετάς, που φαίνεται να καθιερώνονται ως “δίδυμο” των παρουσιαστών. Να αναφέρουμε, τέλος, ότι την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, θα γίνουν αεροπορικές επιδείξεις και στην παραλία της Νέας Περάμου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Paggaio Flying Day.

Πηγή: k-tipos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα