Αποκατάσταση των ζημιών μετά την καταστροφή στη Χαλκιδική από την θεομηνία (ΦΩΤΟ)

10:45 29/6/2018 - Πηγή: seleo
Επί ποδός βρίκονται κλιμάκια της Πυροσβεστικής και μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσε στον Νομό η μανία της «Νεφέλης».


Σοβαρές καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και η Χαλκιδική. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα και κάδους απορριμμάτων στη θάλασσα ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία η Πυροσβεστική δέχτηκε 150 και 90 κλήσεις αντίστοιχα. Στην Κασσάνδρα συγκροτήθηκαν 7 συνεργεία με

14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 30 αντλήσεις υδάτων και μία μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, ενώ στη Σιθωνία συγκροτήθηκαν 14 συνεργεία με 36 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 40 αντλήσεις και 4 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Την εκτίμηση ότι το Σαββατοκύριακό η ζωή στη Σιθωνία Χαλκιδικής θα έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της και θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, εξέφρασε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», εξήγησε ότι οι σοβαρότερες ζημιές καταγράφονται στον κεντρικό δρόμο της Νικήτης, από την παραλία μέχρι τα όρια του χωριού.

Συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές της Σιθωνίας που έχουν πληγεί από την καταστροφική θεομηνία .

Νικήτη. Ορμος Παναγίας Σιθωνία Χαλκιδικής 28 6 2018 η αποκατάσταση της παραλίας

Η Νικήτη επανέρχεται στους καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Φωτογραφίες από: halkidikigr.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα