33 γιατροί από τον Έβρο στο σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων

20:03 7/11/2017 - Πηγή: seleo

Στο μεγάλο σκάνδαλο με τις πλαστές συνταγογραφήσεις ιατρικών υλικών εμπλέκονται 33 γιατροί από τον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι 33 γιατροί συνταγογραφούσαν επιθέματα κατακλίσεων, χρησιμοποιώντας πλαστή φωτογραφία αλλά και ψεύτικη γνωμάτευση. Η απάτη ξεσκεπάστηκε όταν ο ΕΟΠΥΥ σύγκρινε τις φωτογραφίες και διαπίστωσε πως περισσότεροι από 1.000 γιατροί από όλη την Ελλάδα, συνταγογράφησαν σε διαφορετικούς ασθενείς, επιθέματα, προσκομίζοντας την

ίδια φωτογραφία.

Στο πόρισμα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται:

"Διερευνήθηκε υπόθεση, με βάση στοιχεία της Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, όπου διαπιστώθηκε ότι πλέον των 1000 ιατρών παραβαίνουν την οδηγία του ΕΟΠΥΥ περί έκδοσης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για χορήγηση επιθεμάτων κατακλίσεων με χρήση και της εικόνας του έλκους.

Χρησιμοποιείται δηλαδή η ίδια φωτογραφία βλάβης, από διαφορετικούς ιατρούς ή τον ίδιο γιατρό, για διαφορετικούς ασφαλισμένους, με χρήση αναληθών στοιχείων (ανεύρεση φωτογραφιών βλάβης δέρματος που επισυνάφθηκαν σε περισσότερες της μίας γνωμάτευσης). Οι φωτογραφίες έλκους ταυτοποιήθηκαν μεταξύ τους με τη μέθοδο της ψηφιακής ανάλυσης, από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις δηλώθηκε αναληθώς στη γνωμάτευση και η συνύπαρξη νόσου Σακχαρώδους διαβήτη σε ασφαλισμένους στους οποίους χορηγήθηκαν επιθέματα."

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους αριθμούς των ιατρών στην Περιφέρεια της ΑΜΘ: Στον Έβρο 33, στη Ροδόπη 10, στην Ξάνθη 13, στην Καβάλα 14 και στη Δράμα 10.

e-evros.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα