Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα έρθει και στην Ελλάδα έως το 2027

Η αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest, Ευτυχία Κουτσουρέλη, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ότι ο Όμιλος σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά της ηλεκτροκίνησης εντός των επόμενων ετών. 

Η Info Quest, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων της Xiaomi στην Ελλάδα, θα ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα

με την εισαγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Xiaomi SU7, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση από την πρώτη του παρουσίαση, με τις online προπαραγγελίες να φτάνουν τις 90.000 μέσα σε ένα 24ωρο.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο Πρόεδρος του Ομίλου Quest, κ. Θεόδωρος Φέσσας, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του Ομίλου Quest για την εισαγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, εκτίμησε ότι η διαδικασία για την οργανωμένη πώληση των αυτοκινήτων αυτών ενδέχεται να διαρκέσει έως και τρία χρόνια, με ορίζοντα το 2027. Ο κύριος λόγος για αυτή την καθυστέρηση είναι η εντυπωσιακή εμπορική επιτυχία που έχει ήδη σημειώσει το μοντέλο, με τις προπαραγγελίες από την Κίνα να υπερβαίνουν τον προγραμματισμό της φετινής παραγωγής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τιμή της κορυφαίας έκδοσης του SU7 στην κινεζική αγορά έχει καθοριστεί στα 38.400 ευρώ, ενώ η βασική έκδοση με ισχύ 295 ίππων και αυτονομία 700 χιλιομέτρων διατίθεται σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή της τάξης των 27.700 ευρώ, ειδικά σε σύγκριση με το Model 3 της Tesla.

Η διάθεση των αυτοκινήτων της Xiaomi στην ελληνική αγορά αναμένεται να συνοδευτεί από ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένου ενός δικτύου ταχυφορτιστών. Η κα Κουτσουρέλη τόνισε ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα προϊόν, αλλά «για ένα σύνολο υπηρεσιών, τεχνικής υποστήριξης και ενός ολόκληρου οικοσυστήματος, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρία χρόνια».

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο βρίσκεται στο μέσο του νέου οικοσυστήματος της Xiaomi “Human x Car x Home”, όπως αυτό παρουσιάστηκε στο πρόσφατο MWC στη Βαρκελώνη, όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το SU 7 Max, ένα από τα δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας. Στόχος της Xiaomi είναι όπως διευκρινίστηκε να παρέχει ολοκληρωμένες, καλύτερα συνδεδεμένες εμπειρίες. συνδέοντας ανθρώπους, αυτοκίνητα και σπίτια, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας end-to-end διασύνδεσης «πέρα από οτιδήποτε υπάρχει διαθέσιμο σήμερα»

 

Η συνεργασία μεταξύ της Xiaomi και του Ομίλου Quest μετράει ήδη οκτώ χρόνια, με τα προϊόντα της πρώτης να κατακτούν κορυφαίες θέσεις σε διάφορες κατηγορίες, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια, οι ρομποτικές σκούπες και τα smartphones. Πρόσφατα, οι δύο εταιρείες επέκτειναν τη συνεργασία τους και στη Ρουμανία, με ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα