Το TikTok έφτασε το 1 δις ενεργούς χρήστες μηνιαίως

Έπειτα από μία πολυτάραχη χρονιά, η εφαρμογή σπάει ακόμη ένα ρεκόρ.

Σχεδόν πέντε χρόνια αφότου το Twitter διέκοψε τη λειτουργία του Vine, το TikTok έφτασε το πολυπόθητο ορόσημο του 1 δις ενεργών χρηστών μηνιαίως. Η εταιρεία ανακοίνωσε το ορόσημο σε μια blog δημοσίευση τη Δευτέρα και είναι γεγονός πως η προσέλκυση 1 δισεκατομμυρίου χρηστών θα

ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα για οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Ωστόσο, η άνοδος της δημοτικότητας του TikTok είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αν σκεφτεί κανείς πως ακριβώς πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση Trump απειλούσε να απαγορεύσει την εφαρμογή εάν η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok με έδρα το Πεκίνο, δεν την πουλούσε σε κάποια αμερικάνικη εταιρεία.

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η ταχύτητα με την οποία το TikTok πέτυχε το συγκεκριμένο κατόρθωμα. Η εφαρμογή ήταν ευρέως διαθέσιμη από το 2018, αν και σε επιλεγμένες αγορές θα μπορούσε κάποιος να την κατεβάσει ήδη από το 2017. Το Instagram χρειάστηκε σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία και σχεδόν έξι χρόνια αφότου αποκτήθηκε από το Facebook το 2012 για να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Αν και το διαδίκτυο εκείνη την εποχή ήταν ένα «μικρότερο μέρος» καθώς υπήρχαν λιγότερα άτομα συνδεδεμένα, αυτό δεν αναιρεί την επιτυχία του TikTok.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα