Το Netflix θα επεκτείνει τον περιορισμό κοινής χρήσης μιας συνδρομής, το 1ο τρίμηνο του 2023

Το Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να επεκτείνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, τα μέτρα καταστολής κοινής χρήσης ενός λογαριασμού, τον οποίο μοιράζονται πολλά νοικοκυριά.

Σε μια επιστολή προς τους μετόχους που αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία αναφέρει ότι η εκτεταμένη κοινή χρήση λογαριασμών υπονομεύει την ικανότητά του να επενδύει και να βελτιώνει την υπηρεσία.

Ο

σημερινός ευρέως διαδεδομένος διαμοιρασμός λογαριασμών (που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια νοικοκυριά) υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε το Netflix, καθώς και να οικοδομήσουμε την επιχείρησή μας. Ενώ οι όροι χρήσης μας περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται το λογαριασμό τους ευρύτερα.

Έτσι, εργαστήκαμε σκληρά για να δημιουργήσουμε πρόσθετες νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία του Netflix, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των μελών να ελέγχουν ποιες συσκευές χρησιμοποιούν το λογαριασμό τους και να μεταφέρουν ένα προφίλ σε μια ξεχωριστή νέα συνδρομή. Καθώς επεκτείνουμε την κοινή χρήση επί πληρωμή, τα μέλη σε πολλές χώρες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί.

Με βάση τις δοκιμές στη Λατινική Αμερική, το Netflix αναφέρει ότι αναμένει «αντιδράσεις που θα οδηγήσουν σε ακυρώσεις» σε κάθε αγορά όπου εισάγεται η επί πληρωμή κοινή χρήση. Όμως γενικότερα, το Netflix αναμένει συνολική βελτίωση των εσόδων του καθώς τα "νοικοκυριά που δανείζονται την πρόσβαση" ενεργοποιούν τους αυτόνομους λογαριασμούς, προσθέτοντας επιπλέον λογαριασμούς μελών στην υπηρεσία. Σύμφωνα με το Netflix, εκτιμάται ότι 222 εκατομμύρια νοικοκυριά που διαθέτουν ήδη συνδρομή, μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης με επιπλέον 100 εκατομμύρια νοικοκυριά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οικονομικά.

Το Netflix θα απαιτήσει από τα άτομα που μοιράζονται λογαριασμούς με άλλους εκτός του νοικοκυριού τους να πληρώσουν για να το κάνουν. Οι πρόσθετες πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, με το Netflix να χρεώνει περίπου 3 δολάρια επιπλέον για έναν επιπλέον μη οικιακό χρήστη. Δημοσίευση της “The Wall Street Journal” τον Δεκέμβριο υποδείκνυε ότι το Netflix θα μπορούσε να χρεώνει λίγο κάτω από 6,99 δολάρια για την κοινή χρήση λογαριασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Netflix σχεδιάζει ακόμα να επιβάλει τους κανόνες κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης ελέγχοντας IP διευθύνσεις, αναγνωριστικές συσκευές και τη δραστηριότητα του λογαριασμού. Οι όροι παροχής υπηρεσιών του Netflix δεν επέτρεπαν ποτέ την κοινή χρήση από πολλά νοικοκυριά, αλλά το Netflix επέτρεψε την πρακτική αυτή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που η απόφαση για χρέωση της πρόσβασης στο λογαριασμό σε φίλους και συγγενείς θα μπορούσε να αναστατώσει ορισμένους συνδρομητές.

Η τιμολόγηση στα προγράμματα Netflix περιλαμβάνει την παρακολούθηση σε πολλαπλές υποστηριζόμενες συσκευές, εκτός από την επίδραση στην ποιότητα του video streaming, όμως το Netflix δεν θέλει πολλαπλούς θεατές να χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό, εκτός αν ζουν μαζί. Το premium πακέτο του Netflix, για παράδειγμα, επιτρέπει το video streaming σε ανάλυση Ultra HD 4K και την υποστήριξη παρακολούθησης σε τέσσερις υποστηριζόμενες συσκευές, όπως iPhone, τηλεοράσεις και PC/Mac, ταυτόχρονα, αλλά στο άμεσο μέλλον η πρόσβαση θα περιορίζεται σε άτομα που βρίσκονται στο ίδιο σπίτι. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα