Τεχνολογία της Phison ωθεί τις ταχύτητες των PCIe 4.0 SSD στα 7GB/s

Ο τελευταίας τεχνολογίας SSD controller θα εκτοξεύσει τις ταχύτητες εγγραφής και ανάγνωσης των SSD.

Η Phison ανακοίνωσε τον ταχύτερο SSD controller της αγοράς ο οποίος δείχνει πως είμαστε ήδη κοντά στα όρια των ταχυτήτων του PCIe 4.0. Ο νέος ελεγκτής PS5018-E18 PCIe 4.0 ή αλλιώς E18 για

συντομία, είναι η αναβάθμιση του E16 της Phison που παρουσιάστηκε το 2019 και βρίσκεται επί του παρόντος σε πολλούς SSD Gen4.

Ο E18 έχει σχεδιαστεί με βάση την αρχιτεκτονική 12nm της TSMC και είναι ικανός να προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής άνω των 7 GB/s. Συγκριτικά, ο E16 όταν παρουσιάστηκε μαζί με τους επεξεργαστές Ryzen 3000 της AMD, είχε ταχύτητες ανάγνωσης έως 5 GB/s και εγγραφής έως 4.4 GB/s.

Ο τελευταίας γενιάς ελεγκτής θα είναι διαθέσιμος ακόμη και σε δίσκους 8TB. Αυτό σημαίνει ότι είναι επίσης ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με τον Samsung 980 Pro που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με τον δεύτερο αν και μπορεί να φτάσει ταχύτητες ανάγνωσης 7 GB/s προσφέρεται μόνο σε δίσκους έως και 1TB. Ο E18 μάλιστα έρχεται ακριβώς στην ώρα του, δηλαδή μαζί με την κυκλοφορία των AMD Ryzen 5000 επεξεργαστών, οι οποίοι είναι συμβατοί με PCIe 4.0.

Ο εταιρικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος Client Component, Chris Kilburn, δήλωσε:

Η AMD ηγείται της βιομηχανίας με τον πρώτο επεξεργαστή και chipset που υποστηρίζουν PCIe 4.0. Καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε νέες πλατφόρμες που υποστηρίζουν τεχνολογίες PCIe 4.0, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε εταιρίες όπως η Phison να επεκτείνουν τη διαθέσιμη Gen4 γκάμα προϊόντων τους. Σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες αποθήκευσης όπως η Phison, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε νέα επίπεδα απόδοσης.

Η Intel από την πλευρά της έχει επιβεβαιώσει πως οι νέοι επεξεργαστές Rocket Lake θα υποστηρίζουν το πρότυπο PCIe 4.0, αν και αυτοί θα κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις τους πρώτους μήνες του 2021.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα