Τα νέα κινητά της Samsung θα έχουν Ray Tracing και Variable Rate Shading με τις ευλογίες της AMD

21:53 2/6/2021 - Πηγή: Insomnia

Γνωρίζαμε από παλαιότερες ανακοινώσεις των Samsung και AMD ότι οι επεξεργαστές Exynos θα αξιοποιούσαν σε κάποια φάση την πνευματική ιδιοκτησία της AMD στις κάρτες γραφικών, ωστόσο δεν είχαμε και πολλές ελπίδες ότι θα βλέπαμε τόσο σύντομα τους καρπούς της συνεργασίας τους.

Μάλιστα, είχαμε την εντύπωση ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών πήγαινε πολύ μακρύτερα από μία απλή υπόθεση αδειοδότησης για τη χρήση πνευματικής

ιδιοκτησίας της AMD, καθώς το σύστημα γραφικών των επερχόμενων Exynos θα αποτελούσε μία custom-made λύση που οι δύο εταιρείες θα σχεδίαζαν από κοινού.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, κατά τη διάρκεια του keynote της στην έκθεση Computex 2021 έκανε γνωστό ότι στο εσωτερικό των επερχόμενων ARM-based επεξεργαστών Exynos της Samsung θα βρίσκεται IP από την αρχιτεκτονική RDNA2.

Παρόλα αυτά, μένουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες να μάθουμε για τη συνεργασία των δύο εταιρειών καθώς η Lisa Su επιβεβαίωσε μόνο δύο από τις τεχνολογίες της εταιρείας που θα φτάσουν στους νέους Samsung Exynos, και αναφερόμαστε στα Raytracing και Variable Rate Shading (VRS).  

Tο χαρακτηριστικό VRS πάντως το έχουμε δει να υποστηρίζεται από την Adreno 660 GPU στο Qualcomm Snapdragon 888 SoC ωστόσο για πρώτη φορά μαθαίνουμε για υποστήριξη Ray Tracing σε system-on-chips για φορητές συσκευές και κινητά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σύντομα.  

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα